Lønner det seg å pusse opp badet før jeg skal selge boligen?

Av Torbjørn Aamodt 19. september 2017

VB_pusse opp badet før salg_ART000_1-179838-edited-1

Skal du få solgt boligen din til en god pris, må den fremstå så bra om overhodet mulig. Så hva gjør du med det slitte badet fra 1970-tallet som du aldri rakk å gjøre noe med? Vil det lønne seg å pusse det opp før du selger, eller skal du la være? 

Salg av bolig er krevende. Så mange ting å tenke på, og så mange avgjørelser å ta! Hvor mye innsats og penger skal du legge inn før du selger?

Det evige kost/nytte spørsmålet 

Når du pusser opp før du skal selge boligen din, er det viktig å være kostnadsbevisst. Du pusser jo ikke opp for eget bruk, men for å få opp den totale verdien på boligen. 

Hvorvidt det vil lønne seg for deg å gjøre noe på badet er selvfølgelig avhengig av hvor omfattende arbeid det er snakk om. Derfor kan vi dele svaret på spørsmålet om kostnader i tre alternativer: 

 1. Enklere oppgraderinger uten å gjøre inngrep i selve rommet er et must før visning
   
   
 2. Pusse opp badet med overflateendringer kan i noen tilfeller lønne seg 

 3. Renovere badet fullstendig - altså rive alt inn til kjernen og bygge badet opp på nytt - er sjelden en god investering før boligsalg 

LES OGSÅ: Hva koster det å pusse opp badet? 

Totalrenovering av badet lønner seg sjelden før salg 

Det er flere grunner til at du ikke bør totalrenovere badet før du skal selge boligen din.

Først og fremst er det snakk om en stor utgift som erfaringsmessig ikke betaler seg tilbake. I tillegg er det slik at mange kjøpere ønsker å pusse opp badet selv, slik at det passer til deres smak og stil.  

Sist, men ikke minst, er det ofte svært tidkrevende å renovere et bad. Dette kan føre til at salgsprosessen blir utsatt, og du får ekstra utgifter med å eie boligen lenger enn du hadde tenkt.

Men det finnes selvsagt unntak fra regelen om å ikke renovere bad før du skal selge. Dersom det for eksempel er store feil og mangler ved badet, som råte og mugg, anbefaler vi sterkt å utbedre disse før salg. Slike feil kan nemlig skremme kjøpere fra å legge inn bud i det hele tatt. 

LES OGSÅ: Hva bør du sjekke på badet på visning?

Mange boligkjøpere kvier seg for å kjøpe en bolig med et utdatert bad, fordi de vet hvor krevende et slikt oppussingsprosjekt kan bli. Så dersom du faktisk har et bad fra 1970- tallet kan det være smart å rive opp linoleumsgulvet, sjekke både gulv og vegger for fuktskader, legge ny membran, investere i et enkelt gulvbelegg og noen nøytrale fliser eller våtromsplater på vegg.

I slike tilfeller er det viktig å sikre god dokumentasjon og garanti alt arbeidet. Kontakt en fagmann før du starter et slikt prosjekt, slik at du får alt dokumentert fra start. 

Tips til forbedringer du kan gjøre på badet

Det er ikke alltid så mye som skal til før badet fremstår som sprekere. Her er noen forslag til forbedringer du kan gjøre uten at det krever veldig mye arbeid:

 • Male tak og lister 
 • Sette inn nytt dusjkabinett
 • Oppdatere dusjforhenget
 • Bytte ut overskap med store speil 
 • Male vegger og fliser  
 • Fjerne misfarging på fliser og i fuger  
 • Fuge på nytt 
 • Nye fronter på innredningen
 • Skifte sete og lokk på WC 
 • Nye håndklær

Glem for all del ikke å gjøre badet og toalettrom skikkelig rent før visning. Fjern alt av såperester, bytt ut gamle håndklær, rens sluk og vannlåser - så lukter det godt også.

Lykke til med salget! 

New Call-to-action

Temaer: Bad, Oppussing av bad


Torbjørn Aamodt's photo

Av: Torbjørn Aamodt

Torbjørn Aamodt jobber som innkjøps- og markedssjef i VB Aamodt VVS i Søgne utenfor Kristiansand. Han startet som rørleggerlæring i 2000. Etter endt læretid tok han i 2003 svennebrev og fullførte mesterutdanningen i 2007. Han arbeider i administrasjonen med daglig ansvar for innkjøp, forsikringsjobber, servicejobber og markedsføring.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg