Slik forlenger du holdbarhetsdatoen på badet ditt

Av Ken Røsholt 11. juli 2017

Nal-varmere_shutterstock_338327384-573129-edited.jpg

Er du klar over at levetiden på badet ditt kan forkortes hvis du slurver med å vaske og vedlikeholde det? Her er noen tips til hvordan du forlenger «holdbarhetsdatoen» på badet ditt.

Et bad som er forskriftsmessig bygd, kan fint ha en levetid på 30 år eller mer. Men dette forutsetter jevnlig rengjøring og vedlikehold, spesielt i dusjområdet. Vann og såperester kan nemlig korte ned levetiden på badet med flere år!

Les også: Hvor lang levetid har et bad?

Rens sluket jevnlig

Det er viktig å rense sluket med jevne mellomrom. Hår og såperester samler seg opp og vil etter hvert hindre at vannet ikke renner dit det skal. Hvis vannet over tid tar andre veier enn ned i sluket, kan det i verste fall føre til fukt i gulvet.

Dessuten er det utrolig kjedelig når sluket blir tett bare fordi du har utsatt å gjøre det rent. Og du kan være ganske sikker på at det skjer en dag hvor det passer ekstra dårlig å bruke tid på å ordne det. Ta det derfor med i de faste vaskerutinene dine, eller legg det inn i kalenderen din at du skal gjøre det tre til fire ganger i året - minst. Det er en enkel måte å unngå fukt og vannskader.

Les også: Hvordan og hvorfor du bør rense sluket før du drar på ferie

Rens og etterstram vannlåsen

Det er fort gjort å glemme vannlåsen under vasken i benkeskapet. Men: På samme måte som sluket i dusjen, bør du rense vannlåsen regelmessig. Etterstramming er også viktig. Er du usikker på hvordan du gjør det, kan du ta en titt på denne videoen.

Bruk nal i dusjen

Her snakker vi billig forsikring og gode vaner på en gang. Alt du trenger er en enkel nal. Bruk nalen etter hver dusj. Når du drar vannet av veggene og gulvet får du bort overflødig vann, såperester og avleiringer. Dusjen tørker fortere, mindre vann fordamper opp i taket, og det blir mindre risiko for fuktskader. Og et viktig plusspoeng: Når du drar av vann og såperester blir det enklere å gjøre rent!

Kontroller fuger

Når du rengjør ser du jo lett om alle fuger mellom fliser og i alle hjørner og overganger mellom gulv, vegger og tak er intakt. Finner du feil, kontakter du en fagmann som sjekker og fikser det.

Gjør rent. Ofte!

Er du blant dem som tar et skippertak og først vasker badet når det er synlig for alle og enhver at det skriker etter en vask? Da bør du legge om vanene dine. Jevnlig rengjøring bidrar som nevnt til at badet får en lengre holdbarhetsdato.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Bad


Ken Røsholt's photo

Av: Ken Røsholt

Ken Røsholt er daglig leder i VB-bedriften Lillestrøm Rør og har lang erfaring som rørlegger. Han har tidligere jobbet hos VB Funksjonell VVS, blant annet som prosjekt- og avdelingsleder, med ansvar for rehabilitering av baderom og total rehabilitering av eneboliger. Ken er i tillegg bilmekaniker med fagbrev.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg