Rør og VVS-utstyr trenger jevnlig ettersyn. Godt vedlikehold gir lengre levetid og reduserer risikoen for driftsavbrudd. Her er noen råd om hva du bør ta med i en avtale når du skal sette bort drift og vedlikehold til en rørleggerbedrift.
Les mer ›Her er de viktigste - og de vanligste - kjørereglene og anbefalingene som rørbransjen forholder seg til når de utfører sitt håndverk.
Les mer ›Temaer: Regler og forskrifter
Rotter og andre skadedyr forårsaker skader for millionbeløp hvert år. Én ting er at de er i stand til å gnage seg gjennom det meste - som ledninger, rør og betong. Men i tillegg kan de klatre. Opp gjennom rør. Og det er akkurat det problemet vi har tatt for oss her. For hva kan du gjøre for å hindre dem i å kravle opp rørene i ditt bygg?
Les mer ›Temaer: VVS-installasjoner, Rotter i avløpsrør
Når må vannledninger og avløpsrør i borettslag og sameier rehabiliteres?
Av Per H Olsen 3. desember 2020
Behovet for rehabilitering avhenger av flere faktorer, blant annet alder og bruk. Les mer om dette og hvorfor det er så viktig med vedlikehold i denne artikkelen.
Les mer ›Temaer: Rehabilitering i borettslag, Rørfornying, Utskifting av rør
Enkelte prosjekt er dømt til å mislykkes allerede før de har startet, mens andre kjemper seg fram til målstreken før de faller om. Og så er det de som lykkes. Hva er det som gjør at noen får det til og noen feiler? Vi har tatt for oss fem faktorer som kan være avgjørende for om du kommer seirende ut av prosjektet, eller ikke.
Les mer ›Temaer: Prosjektgjennomføring
Et varmeanlegg trenger vann med god kvalitet for at det skal fungere optimalt og leve lengst mulig. Å ha kontroll på vannet er derfor et effektivt og forebyggende tiltak for alle bygg med vannbåren varme og grønne ambisjoner.
Les mer ›Temaer: Vannbåren varme, VVS i næringsbygg
Avtrekksvarmepumpe: Smart og rimelig varmeløsning for nye boligprosjekt
Av Kristian Hansen 22. oktober 2020
Avtrekksvarmepumper blir fortsatt lite benyttet sammenlignet med andre varmepumpetyper. Enda de oppfyller både utbyggers, arkitektens, og ikke minst, boligeiers, drøm om å ha en varmeløsning som tar liten plass, som dekker de fleste behov – og som er miljøvennlig, smart, enkel og rimelig.
Les mer ›Temaer: Varmeløsning, Varmepumper
Det er dessverre få sprinkleranlegg som blir kontrollert årlig slik de skal i henhold til lovverket. Mer enn halvparten av anleggene har aldri blitt kontrollert i det hele tatt. Men hva sier egentlig kravene – og hva skjer hvis en dropper kontrollen?
Les mer ›Klimaendringer, fortetting og avløpssystem med begrenset kapasitet krever løsninger som fordrøyer og infiltrerer overvann som ikke kan slippes ut på det kommunale nettet. Her er en oversikt over forskjellige måter å håndtere overvann på.
Les mer ›Temaer: Overvann, Drenering, Fordrøyningsanlegg
Vannbåren varme i leilighetsbygg: Flere burde utnytte tappevannet
Av Svein Marienborg 10. september 2020
Nordmenn har et høyt forbruk av tappevann. Dessverre blir energien som ligger i dette vannet fortsatt lite benyttet. Hvorfor har ikke flere tatt i bruk tappevann til oppvarming når det betyr bedre utnyttelse av ressurser, og enklere installasjon?
Les mer ›Temaer: Boligoppvarming