Klimaendringer, fortetting og avløpssystem med begrenset kapasitet krever løsninger som fordrøyer og infiltrerer overvann som ikke kan slippes ut på det kommunale nettet. Her er en oversikt over forskjellige måter å håndtere overvann på.
Les mer ›
Temaer:
Vann og avløp
Energieffektivisering i bygg får stadig mer oppmerksomhet. En viktig grunn til det, er selvfølgelig at det er mye å spare på å redusere energiforbruket. I tillegg øker antall selskap som omfavner grønne strategier. Og det er bra! Men vi ser ofte at det er en lang vei fra ledelsens ønsker og planer, til praktisk handling i mange bygg.
Les mer ›
Temaer:
Miljøvennlig varme og energitiltak
Varmtvannstrøbbel trenger ikke skyldes feil med verken egen varmtvannsbereder eller felles berederanlegg. Årsaken kan være at en nabo har kjøpt et blandebatteri med dårlig kvalitet, eller har et gammelt blandebatteri. Men hvordan skal du kunne vite det?
Les mer ›
Temaer:
Borettslag og sameier,
Bli rørlegger
Behovet for rehabilitering avhenger av flere faktorer, blant annet alder og bruk. Les mer om dette og hvorfor det er så viktig med vedlikehold i denne artikkelen.
Les mer ›
Temaer:
Rehabilitering,
Vann og avløp,
Rørfornying
Det er dessverre få sprinkleranlegg som blir kontrollert årlig slik de skal i henhold til lovverket. Mer enn halvparten av anleggene har aldri blitt kontrollert i det hele tatt. Men hva sier egentlig kravene – og hva skjer hvis en dropper kontrollen?
Les mer ›
Temaer:
Brann og sikkerhet
Trenger du en plan som ivaretar drift og vedlikehold i bygget ditt? I denne artikkelen får du tips om hvordan du enkelt kan lage en slik plan. På den måten kan du forebygge uhell, sikre stabil drift, og planlegge framtidig vedlikehold – i god tid.
Les mer ›
Temaer:
Dokumentasjon,
Miljøvennlig varme og energitiltak,
VVS-installasjoner,
Service- og vedlikeholdsavtaler
Her er de viktigste - og de vanligste - kjørereglene og anbefalingene som rørbransjen forholder seg til når de utfører sitt håndverk.
Les mer ›
Temaer:
Lover og regler
Er vann- og avløpsrørene i borettslaget eller sameiet mer enn 30-40 år gamle, kan tiden være moden for rørfornying eller utskiftning. Jobben med å renovere gamle rør har tradisjonelt vært forbundet med store og omfattende prosjekt. I dag finnes det heldigvis alternativ til utskiftning av avløpsrør som er både raskere, billigere og mindre ubeleilig for beboerne.
Les mer ›
Temaer:
Borettslag og sameier,
Vann og avløp,
Rørfornying
Oljeprodukter i avløpsvannet er veldig uheldig. Alle fossile, syntetiske og biologiske oljer som helles i avløpet kan føre til problemer på avløpsnett og i renseanlegg. Og ikke minst – olje forurenser! Hvis du driver et verksted eller en annen virksomhet som slipper ut oljeholdig avløpsvann, er du pålagt å ha en oljeutskiller. Her gir vi en kort innføring i reglene for installasjon og drift.
Les mer ›
Temaer:
Vann og avløp,
Lover og regler,
Service- og vedlikeholdsavtaler
Foregår det produksjon eller tilberedning av mat for salg eller servering i lokalene dine? Da er det en stor sannsynlighet for at du må ha en fettutskiller. Det er nemlig ikke lov til å slippe ut fett på det kommunale avløpsnettet. Men hva er egentlig en fettutskiller, og hvordan kan du vite om du må ha det?
Les mer ›
Temaer:
Vann og avløp,
Lover og regler