Sprinkleranlegg eller vanntåkeanlegg?

Av Svein Heggebø 12. oktober 2017

I et næringsbygg skal brannsikring ta vare på både mennesker og materielle verdier. Hvilken type brannslokkesystem skal du velge? Her tar vi for oss fellesnevnere og forskjeller mellom sprinkleranlegg og vanntåkeanlegg, og ser på faktorer som spiller inn når du skal velge rett anlegg til ditt bygg.

Les mer ›

Temaer: Brannsikring, Sprinkleranlegg

Hvordan planlegge brannsikring og brannslokkesystemer i næringsbygg?

Av Svein Heggebø 15. juni 2017

Planlegging av brannsikring i næringsbygg er ikke noe du gjør på egenhånd, med mindre du har spesiell kompetanse på regelverk og løsninger. Her trengs det profesjonelle folk som vet hva de snakker om. 

Les mer ›

Temaer: Sprinkleranlegg, Brannsikring

Hvilke krav skal du stille til en serviceavtale på sprinkleranlegg?

Av Svein Heggebø 12. januar 2017

Har du et sprinkleranlegg i bygget ditt? Som byggeier er du ansvarlig for at anlegget blir sjekket jevnlig, og at de som gjør dette er kvalifiserte for jobben. Her er en oversikt over kravene du bør stille når du skal la en ekstern servicepartner kontrollere og vedlikeholde sprinkleranlegget ditt. 

Les mer ›

Temaer: Sprinkleranlegg, Drift og vedlikehold, Brannsikring

Sprinkleranlegg: Forskjellene på tørranlegg, glykolanlegg og våtanlegg

Av Svein Heggebø 3. januar 2017

Sprinkleranlegg er en svært viktig og effektiv "brannvakt" som redder liv og verdier hver eneste dag. Her får du en kort innføring i hvilke typer sprinkleranlegg som finnes, og noen råd om hva du bør tenke på når du skal montere sprinkleranlegg i næringsbygg og andre større bygg.

Les mer ›

Temaer: Sprinkleranlegg, Brannsikring

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Proff.
Besøk VB Bloggen Privat ›

Siste innlegg

Temaer

Se alle