Baderomsoppussing steg for steg

Av Thea Marie Wien Alvik 15. april 2021

VB_Baderomsoppussing_steg-for-steg

Skal du pusse opp badet, men vet ikke helt hvor du skal begynne, eller hva du må gjøre? Denne artikkelen tar deg gjennom prosessen – steg for steg.

Avklar budsjett

Begynn med å bestemme hvor mye du skal bruke på oppussingen. Det kan være lurt å inkludere en buffer for uventede ting som kan oppstå.

Planlegg godt

Tenk nøye igjennom hvordan du vil ha det. Hva slags stil liker du? Samle ideer og kartlegg behov:

Husk at behovene du har i dag, ikke nødvendigvis vil være de samme om ti år. Føler du deg usikker, kan det være lurt å be rørlegger eller andre fagfolk om råd fra start.

Inviter rørleggeren hjem

Et hjemmebesøk er helt nødvendig for at rørleggeren får se omfanget av hva som gjøres. Vi drar alltid hjem til kundene når vi skal pusse opp bad, og har gjerne med oss andre fagfolk samtidig, som snekker og elektriker.

Les mer: Derfor bør du invitere en VB Rørlegger hjem

Forvent kritiske spørsmål

Kanskje er du supergod på å planlegge selv. Likevel bør du forvente – og sette pris på - at rørleggeren utfordrer deg på egne tanker og ideer, både når det gjelder budsjett, produktvalg og plassering. Min erfaring er at kunder blir takknemlige når vi påpeker ting de ikke har tenkt på – selv om det kanskje medfører at badet blir litt annerledes enn de hadde sett for seg.

Velg et seriøst rørleggerfirma til jobben

Med det mener jeg en bedrift som har godkjenninger i orden og som sørger for at alle avtaler blir gjort skriftlig. Etterspør gjerne referanser. Det hender at ettertraktede rørleggere har ventetid. Da kan det være lurt å vente, selv om du gjerne vil komme i gang så raskt som mulig.

Tettpå er et tiltak fra Skatteetaten og samarbeidspartnere, for å hjelpe deg med å finne seriøse håndverkere. På siden finner du også flere gode råd til oppussingsarbeidet og samarbeidet med den innleide arbeidskraften.

Les også: Hvordan velge riktig rørlegger?

Be om skriftlig tilbud og skriv alltid kontrakt

Pass på at kontrakten er i henhold til håndverkertjenesteloven. Da blir dato og ferdigstillelse også inkludert i avtalen.

Les mer: Hvilke lover og regler gjelder når du skal rehabilitere eller bygge nytt bad?

Sett bort prosjektlederrollen

En del rørleggere tilbyr seg å være prosjektledere og tar seg av all koordinering mellom de ulike faggruppene, slik at du slipper å bruke tid på det. Selv om det innebærer en ekstra kostnad, er det som regel vel anvendte penger.

Lag en grundig arbeidsliste/fremdriftsplan

En slik plan blir gjerne utarbeidet av rørleggeren eller den som er totalentreprenør. Står du selv for prosjektledelsen, må du lage din egen plan for å sikre at jobben blir gjort så effektivt som mulig, og for at forskjellige fagpersoner gjør det de skal til avtalt tid. Fremdriftsplanen gjør det også enklere å avdekke eventuelle hull i planleggingen.

Last ned gratis huskeliste: Dette må du tenke på når du skal pusse opp badet  ditt

Forvent å få løpende informasjon om arbeidet

Hva er status, hva skal gjøres når – og eventuelt av hvem? Når du ved dette til enhver tid får du, og eventuelt familien din, også en enklere hverdag mens jobben pågår. Hos oss i Wien & Lie deler vi ukentlige oppdateringer som inkluderer informasjon om hva som skal skje påfølgende uke. Det samme gjelder eventuelle endringer på fremdriftsplanen.

Avslutt oppdraget formelt og husk å få all nødvendig dokumentasjon

Når vi overleverer ferdige bad, bruker vi en sjekkliste for å se at badet er i henhold tilbud, og at alt fungerer som det skal. I tillegg tilbyr vi en kontroll etter tre uker, for ofte kan det være spørsmål som dukker opp etter at badet har blitt tatt i bruk. Benytter du Boligmappa kan du få dokumentasjon lastet opp her også.

Er du klar for å begynne planleggingen? Begynn gjerne med å laste ned e-boken om å planlegge bad. VB har også en egen temaside hvor du finner det meste du trenger å vite når du skal pusse opp bad. Og lurer du på hvor din nærmeste VB Rørlegger er, finner du det enkelt her.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Oppussing av bad


Thea Marie Wien Alvik's photo

Av: Thea Marie Wien Alvik

Thea Alvik har utdannelse fra BI innen ledelse og jobber som daglig leder i familiebedriften Wien og Lie Rørleggerbedrift. Hun er opptatt av å styrke rørleggerarbeidet til å bli en mer helhetlig levering av tjenester. Dette innebærer spesielt å styrke håndverksmessig kvalitet, kundekontakt, kundeoppfølging og dokumentasjon på utførte arbeider.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg