Derfor bør du invitere en VB-rørlegger hjem

Av Ellinor Lund 29. juni 2023

Privat_02.01_r├©rleggerbes├©k-865407-edited.jpg

Rørleggeren er vanligvis den personen du kontakter i en krisesituasjon, for eksempel når vannet ikke strømmer ut av krana eller når det lekker vann utover gulvet – og det er sjeldent en hyggelig samtale. Det finnes heldigvis anledninger der en rørlegger kan hjelpe deg med litt mer positive prosjekter, som å renovere badet eller installere et nytt vaskerom. I disse tilfellene kan det være lurt å invitere rørleggeren hjem. 

Det er ikke få som har kjent på følelsen av usikkerhet rundt det å skulle pusse opp badet. Det som startet som drømmer, blir brått alvor når avgjørelsen om oppussing er tatt. For det er en ganske stor økonomisk avgjørelse å ta for de fleste av oss, og da er det ikke så rart at usikkerheten kommer.

Ved å invitere en rørlegger hjem kan du få mer konkrete svar på: Hvor du skal begynne, hvem som gjør hva, tidsestimat og ikke minst pris. Alle spørsmål som du ønsker et mer presist svar til, enn de generelle svarene du gjerne får over en telefonsamtale eller i en butikk. 

Profesjonelle fagfolk ser helheten

Inviterer du en VB-rørlegger hjem, får du besøk av en profesjonell fagperson som kan svare på det meste du lurer på, og som du kan diskutere med. Enten det gjelder romløsning, valg av utstyr, tegninger, eller budsjett.

En rørlegger ser rommet med et faglig blikk og kan gi deg råd om rørarbeid og arbeid knyttet til andre faggrupper. De kan hjelpe deg med valg og plassering av utstyr, samt praktiske hensyn du kanskje ikke har tenkt på selv. Legg også gjerne frem budsjettet ditt som du ønsker at oppussingen skal baseres på, slik at du kommer i mål innenfor de økonomiske rammene du har. 

Det viktigste målet ved å invitere en rørlegger hjem, er at usikkerheten forhåpentligvis blir borte og at du kan føle deg trygg på at den løsningen du velger er den rette. Et slikt besøk kan derfor være en fin start i planleggingsprosessen av det nye badet, og er i tillegg helt uforpliktende. 

Les også: Pusse opp badet – hva kan jeg gjøre selv?

Trygt å legge alt i hendene på VB-rørleggeren

De aller fleste VB-rørleggerne har faste snekkere, flisleggere og elektrikere som kjenner hverandres rutiner, slik at du slipper å tenke på hvem som skal gjøre hva, hvem du må ringe, og når de skal komme. VB-rørleggeren påtar seg dermed hele logistikk- og prosjektansvaret og står som garantist for bunnsolid håndverk fra alle faggruppene som er involvert i arbeidene. Husk at det ofte er 5-7 faggrupper involvert i prosjektet, og da er det er greit å slippe å styre koordineringen selv.

Arbeidet vil bli kontrollert og dokumentert med bilder i de forskjellige prosjektfasene. Mange VB-rørleggere bruker et kvalitets- og dokumentasjonssystem, Dextro. Når arbeidet er ferdig, kan VB-rørleggeren legge all dokumentasjon elektronisk inn på din side i Boligmappa.no. Da har du (og vi) all historie og dokumentasjon for ditt prosjekt på ett sted. Trygt og sikkert. 

Les også: Hvilke lover og regler gjelder når du skal pusse opp eller bygge nytt bad?

Mye kan ordnes i butikken også

Ønsker du ikke eller har du ikke mulighet til å invitere en rørlegger hjem, kan du selvsagt får god hjelp i butikken også. Om du har tegning med nøyaktige mål og skisser som viser eksisterende røropplegg, sluk, ventilasjon, eventuelle vinduer og dører, blir utgangspunktet det samme. Og skulle du ha glemt noe, vil en dyktig fagperson stille de rette spørsmålene. 

Har du ikke tegnet badet ditt? Da kan du bruke tegneprogrammet vårt – enten på egen hånd, eller få hjelp hos VB. 

New call-to-action

Temaer: Bad, Oppussing av bad


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg