Dusjkabinett eller dusjvegger på gulv?

Av Ken Røsholt 6. desember 2016

Velge dusjkabinett eller dusjvegger på gulv?

Lurer du på om du skal velge dusjkabinett eller dusjvegger rett på gulvet? Du har sikkert hørt at det er fordeler og ulemper med begge alternativene, men det kommer også an på hvilke planer du har for det nye badet. Skal du totalrenovere, pusse opp eller modernisere?

Dusjvegger på gulv

Det er praktisk med en dusjsone eller dusjhjørne med glassdører som kan skyves inn når dusjen ikke er i bruk. En slik løsning er plassbesparende og gir et stilrent inntrykk.

Mange spør seg om det er trygt å dusje rett på flisene - er flisene vanntette? Nei, flisene i seg selv er ikke tette, og derfor må membranen under flisene være tett og riktig lagt!

Et badegulv må alltid ha riktig fall mot sluket for at vannet skal renne unna, og det er gitte minimumshøyder fra topp slukrist til topp dørterskel, ref. Byggebransjens  våtromsnorm. Skal du ha en dusjløsning rett på gulvet, legges et større fall i dusjsonen enn på resten av gulvet.

Har du et stort bad og ønsker store fliser på gulvet og i dusjsonen, vil utførelsen av fall til sluk kunne bli enklere med en slukrenne. Ønsker du mindre fliser i denne sonen, tilpasses disse til sluktype og slukrist. Snakk med rørleggeren om dette.

Dusjkabinett

Hvis du ikke har planer om rehabilitere badet, men gjøre en enklere oppussing, er dusjkabinett riktig løsning for deg. Hvis du er i tvil om membranen er god nok under de eksisterende flisene, må kanskje gulvet tas opp og legges på nytt.

LES OGSÅ: Hva koster det å pusse opp badet?

Det er mange lekre kabinetter med smarte løsninger på markedet – også med steam, hvis du ønsker det. Husk at avløp fra dusjkabinettet må føres til eksisterende sluk.

Et eksisterende dusjkabinett kan du nokså enkelt bytte ut. Du får da en ny dusj for en rimeligere penge. Dessuten er det tilnærmet 100% vanntett, fordi avløpsvannet føres til sluk, og derfor ikke trekker seg ned i fliser og fuger. Men et kabinett tar plass, så mål nøye opp den plassen du har til rådighet.

Rørleggeren kan gi deg råd og forslag vedrørende valg av kabinett, samt pristilbud på komplett leveranse med montering. La en rørlegger ta seg av en eventuell utskiftingen av kabinett. Helst bør du sette bort hele jobben, fra demontering av eksisterende kabinett og ustyr, til montering av nytt med tilkobling av varmt og kaldt vann, samt avløp. Da er du sikret at alt blir gjort riktig. Velg en VB rørlegger i nærheten av deg.

LES OGSÅ: Hvordan velge riktig rørlegger?

New Call-to-action

Temaer: Bad, Baderomsutstyr, Hytte


Ken Røsholt's photo

Av: Ken Røsholt

Ken Røsholt er daglig leder i VB-bedriften Lillestrøm Rør og har lang erfaring som rørlegger. Han har tidligere jobbet hos VB Funksjonell VVS, blant annet som prosjekt- og avdelingsleder, med ansvar for rehabilitering av baderom og total rehabilitering av eneboliger. Ken er i tillegg bilmekaniker med fagbrev.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg