Dusjkabinett eller dusjvegger på gulv?

Av Ken Røsholt 16. november 2023

NRF7365932_2

Lurer du på om du skal velge dusjkabinett eller dusjvegger rett på gulvet? Du har sikkert hørt at det er fordeler og ulemper med begge alternativene, men det kommer også an på hvilke planer du har for det nye badet. Skal du totalrenovere, pusse opp eller modernisere?

Dusjvegger på gulv

Det er praktisk med en dusjsone eller dusjhjørne med glassdører, som kan skyves inn når dusjen ikke er i bruk. En slik løsning er plassbesparende og gir et stilrent inntrykk.

Mange spør seg om det er trygt å dusje rett på flisene – er flisene vanntette? Nei, flisene i seg selv er ikke tette, og derfor må membranen under flisene være tett og riktig lagt!

Les også: Kan jeg pusse opp badet uten å legge ny membran?

Et badegulv må alltid ha riktig fall mot sluket for at vannet skal kunne renne unna. I henhold til byggebransjens våtromsnorm er det er gitte minimumshøyder fra topp slukrist til topp dørterskel. Skal du ha en dusjløsning rett på gulvet, legges derfor et større fall i dusjsonen enn på resten av gulvet.

Har du et stort bad og ønsker store fliser på gulvet og i dusjsonen, vil utførelsen av fall til sluk kunne bli enklere med en slukrenne. Ønsker du mindre fliser i denne sonen, tilpasses disse til sluktype og slukrist. Snakk med rørleggeren om dette.

Les også: Må jeg bytte sluk når jeg skal pusse opp badet?

Dusjkabinett

Hvis du ikke har planer om en full rehabilitering av badet, men ønsker en liten oppdatering, vil dusjkabinett være riktig løsning for deg. Hvis du er i tvil om membranen er god nok under de eksisterende flisene, må kanskje gulvet tas opp og legges på nytt.

Det er mange lekre kabinetter med smarte løsninger på markedet – også med steam, hvis du ønsker det. Husk at avløp fra dusjkabinettet må føres til eksisterende sluk.

Et eksisterende dusjkabinett kan du nokså enkelt bytte ut. Du får da en ny dusj for en rimeligere penge. Dessuten er det tilnærmet 100% vanntett, fordi avløpsvannet føres til sluk, og derfor ikke trekker seg ned i fliser og fuger. Men et kabinett tar plass, så mål nøye opp den plassen du har til rådighet.

Les også: Hva koster det å pusse opp badet?

Bilde: Flow Semi dusjkabinett fra Macro Design, har et moderne utseende med slanke profiler, støpemarmorkar og skjulte avløp. Dører og sidevegger i klart glass, bakvegger i klart glass eller hvit. Velg hvite eller matte profiler.

Bilde: Empire Swing dusjhjørne fra Macro Design, er en romslig dusj som gir et industrielt utseende med de sorte detaljene. 

Bilde: Classic Basic fra Sanipro, er et lekkert og  solid dusjkabinett med praktiske hyller i hjørnet. Leveres med hvite bakvegger og profiler, dusjgarnityr, rørgjennomføringer til blandebatteri, dusjbunn med regulerbare ben, avtagbart frontpanel, bunnventil med hårsil og avløpsrør.

Bilde: Mats dusjdør fra Viking bad, har herdet glass med sølv profiler som kan foldes sammen. Nanotechbehandlet for enklere rengjøring. Dusjdøren kan kombineres med alle varianter av dusjløsninger fra VikingBad – ink. dusjhjørne, walk in, nisje eller andre løsninger.

 

Bilde: Porsgrund Showerama 10-5 har stor takdusj, regulérbar hånddusj, blandebatteri og en hylle integrert i dusjen. Kabinettet  har komfortabel, bred inntreden, lav inngangshøyde og oppleves som svært rommelig. Leveres med hjul under kabinettet, som gjør det enkle å dra frem for rengjøring.

Bilde: ARC 43 original dusjvegg fra INR Norge, er en frittstående dusjvegg som går fra tak til gulv og lages etter målene du trenger. Glasset er 8mm tykt, og passer til deg som ønsker store glassflater og minimalt med detaljer. 

Bilde: Edge 20 dusjvegg Sway/Stone fra INR Norge, er en råstilig dusjvegg som går fra tak til gulv (maks 270 cm). Bredden kan måltilpasses fra 40-120 cm.

Rørleggeren kan gi deg råd og forslag vedrørende valg av kabinett, samt pristilbud på komplett leveranse med montering. La en rørlegger ta seg av en eventuell utskiftingen av kabinett. Helst bør du sette bort hele jobben, fra demontering av eksisterende kabinett og utstyr, til montering av nytt med tilkobling av varmt og kaldt vann, samt avløp. Da er du sikret at alt blir gjort riktig. Velg en VB rørlegger i nærheten av deg.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Bad, Baderomsutstyr, Hytte


Ken Røsholt's photo

Av: Ken Røsholt

Ken Røsholt er daglig leder i VB-bedriften Lillestrøm Rør og har lang erfaring som rørlegger. Han har tidligere jobbet hos VB Funksjonell VVS, blant annet som prosjekt- og avdelingsleder, med ansvar for rehabilitering av baderom og total rehabilitering av eneboliger. Ken er i tillegg bilmekaniker med fagbrev.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg