Vannskadestatistikkene viser at stadig flere byggeiere får store problemer som følge av nedbør og flom, og noen bygg ligger også naturlig mer utsatt til i terrenget enn andre. Å ha en beredskapsplan kan være avgjørende for å redusere skadeomfanget ved en eventuell flom eller vannskader.
Les mer ›En stor andel av de vannskadene som oppstår i norske hjem skyldes gamle og utslitte varmtvannsberedere. Beredere som gjerne befinner seg under kjøkkenbenken i borettslag og sameier. Og der står de tilsynelatende godt. Inntil det oppstår en lekkasje. Mange boligsameier har derfor en jobb å gjøre for å få kontroll på disse berederne. Både for å holde forsikringskostnader nede – og for å redusere følgeskader. For de blir fort store. Her er mine tips til hva som bør gjøres.
Les mer ›Temaer: Varmtvannsbereder, Borettslag, Vannskader
Stadig flere deler av landet vårt utsettes for store nedbørsmengder i løpet av korte perioder. Og selv om nye bygg konstrueres slik at de er rustet for å takle store mengder vann, er det viktig å forebygge skader. Både i nye og gamle bygg. Er du byggeier eller drifter et bygg, bør du være spesielt interessert i dette. For du sitter med ansvaret – og skylden - hvis skader skulle oppstå. Sjekk ut disse rådene om hvordan du kan forebygge skader og tette taksluk.
Les mer ›Temaer: Vannskader, Tette taksluk
Redd for lekkasjer? Slik begrenser du risikoen for at de oppstår i bygget ditt
Av Svein Marienborg 26. oktober 2017
Visste du at nesten halvparten av vannskadene hos bedrifter og i næringsbygg er fra vanninstallasjoner? I denne artikkelen har vi tatt for oss noen enkle tiltak som reduserer risikoen for lekkasjer og vannskader i bygg.
Les mer ›Temaer: Vedlikehold i næringsbygg, Vannskader, Lekkasjer