Oppgradere hytta? Nå kan du få Enova-støtte!

Av Carsten Skottner Engh 10. juli 2018

VB_Oppgrader hytta med Enovastøtte

Har du fått med deg at du kan få økonomisk støtte hvis du oppgraderer hytta? Går du med planer om å pusse opp fritidsboligen din, kan Enova være interessert i å hjelpe til. I hvert fall hvis det er snakk om miljøvennlige oppgraderinger. Dette er en flott mulighet du ikke bør gå glipp av. Les mer om det i denne artikkelen.

Du har kanskje merket at det har vært en del snakk i mediene om at lokale strømnett i hytte-Norge blir hardt presset når mange bruker strøm samtidig? Og at strømprisene – eller nettleien – på hytta som regel er mye dyrere enn den du betaler hjemme?

I følge kraftnytt.no, er strømforbruket i norske hytter tredoblet siden 1993. Ikke så rart kanskje, da de aller fleste ønsker å ha god komfort på hytta. Noe som krever mye strøm. Vi skal lade el-biler og mobiltelefoner, ha varme gulv, lage mat, og badstua skal være klar til bruk etter turen. Det er imidlertid ikke gitt at du får til alt dette, for den store nettbelastningen kan føre til både hyppigere strømbrudd og økte strømpriser.

Enova-støtte til 16 forskjellige energitiltak

Men nå har du altså en gylden mulighet, både til å bidra til at belastningen på strømnettet ikke blir så stor, og til å redusere strømutgiftene. Og det med økonomisk bidrag fra Enova!

Enova gir støtte til hele 16 forskjellige energitiltak på fritidsboliger, blant annet:

  • Energirådgivning
  • Akkumulatortank
  • Fjerning av oljefyr, oljekamin og oljetank
  • Varmepumper; luft-til-vann og væske-til-vann
  • Avtrekksvarmepumper
  • Vannbåren varme
  • Biokjel og bio-ovn med vannkappe
  • Solfangere
  • Varmegjenvinning av gråvann

I e-boken vår Hva kan du varme opp boligen med i stedet for oljefyr? kan du lese om mer om de ovennevnte varmeløsningene. Og de fungerer like godt på hytta som hjemme. Kontakter du en VB Rørlegger kan hun eller han gi deg råd om hvilken løsning som vil passe best for akkurat din hyttte. For du må være klar over at det som fungerer bra hos naboen, ikke nødvendigvis vil være like bra hos deg. Faktorer som beliggenhet, klima, hyttestørrelse og isolasjon, har stor betydning når varmeløsning skal vurderes. Den vurderingen er det derfor smart å overlate til fagfolk med erfaring på området.

Les også: Hvilken oppvarming passer best i din bolig?

Bruk kvalifiserte fagfolk til jobben og ta vare på dokumentasjonen

Hvis du vil søke om støtte, må du sende inn dokumentasjon på at arbeidet er utført. Av den grunn er det viktig at du sørger for å få dokumentasjon, og at jobben blir utført av fagfolk med nødvendig utdanning, relevante godkjenninger og sertifiseringer, samt ansvarsrett. Fakturaen må være utstedt til deg, eller dere, som eier boligen.

Merk deg at energitiltakene kan ha ulike forutsetninger og kriterier. Størrelsen på støtten varierer også, fra kr 2.500,- og oppover.

Miljøvennlig hytte

Uansett om du har gammel eller ny hytte, har du mange muligheter for å gjøre den miljøvennlig. Og kanskje var gladnyheten fra Enova nå på forsommeren det lille puffet du trengte for å sette i gang. Ta kontakt med Enova, eller en av våre medlemsbedrifter. Sannsynligheten er stor for at vi har en VB Rørlegger i nærheten av din hytte. Og har du andre rørleggeroppgaver du trenger hjelp til, så kan vi jo fikse det samtidig. Vil du lese mer om hva vi kan hjelpe deg med på hytta? Besøk oss på vb.no!

God sommer!

Temaer: Hytte, Miljøvennlig varme og energitiltak


Carsten Skottner Engh's photo

Av: Carsten Skottner Engh

Carsten Skottner Engh er daglig leder i VB Porsgrunn Rørleggerforretning. Han har tatt 3-årig handelsskole, og gjennomførte sersjant-befalsskolen i hæren i 1989, i tillegg til yrkesskole i Porsgrunn. I 1993 tok han svennebrev som rørlegger, med påfølgende mesterbrev i 1997. Carsten har jobbet som rørlegger i totalt 15 år på små og mellomstore anlegg, og som kalkulatør. Han overtok som daglig leder i familiefirmaet i 2003. Han har sittet i Opplæringskontoret for Rørleggere i Telemark i over 10 år, og er i styret for Rørentreprenørene Norge avd. Telemark. I tillegg har Carsten sittet i VBs styre i 4 år, samt i ulike utvalg i kjeden. VB Porsgrunn Rørleggerforretning AS har vært medlem siden VBs oppstart.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg