Sommer i Norge: Legg varmtvann i utekrana

Av Kari Anne Bjørshol 23. juni 2022

VB_norgesferie_utekran-med-vamt-og-kaldt-vann_foto_shutterstock_450658273

Varmt vann fra utekrana rett til hagesprederen og dusjen på hytteveggen. Det høres vel fristende ut? Årets sommer vil nok en gang tilbringes hjemme i hagen eller på hytta for mange av oss, og da kan varmtvann ute gjøre livet riktig så behagelig og lettvint. Gjør deg klar for en deilig hjemmesommer!

Utekran med både varmt og kaldt vann

Vårt ferietips for denne sommeren er at du starter med å installere en utekran som gir deg både varmt og kaldt vann. Når vi sier «du» er ikke det helt riktig, du vil nemlig trenge en rørlegger for å installere kranen for å være trygg på at det blir riktig gjort. Derfor blir det riktigere å si:

Bestill en utekran, som denne fra FM Mattsson nå, og allier deg med en VB Rørlegger som kan gjøre installasjonsjobben klar til feriestart for deg. Etter at jobben er gjort, kan du enkelt fylle ungenes badebasseng med ferdig temperert vann, vaske bilen uten å bære bøtter med varmt vann, gi hunden en behagelig skyll – eller ta deg en dusj ute i det fri.

Vil du i tillegg hente fram den barnslige siden av deg selv, kan det jo være gøy å løpe gjennom vannsprederen med ungene denne sommeren – i temperert vann. Kanskje blir det årets beste ferieminne?

Fleksibel utedusj med varmtvann – frittstående eller vegghengt

Garden veggfast utedusj stålgrå fra Mora-1

DOBBEL-DUSJ: En svalende dusj i sommervarmen eller et praktisk tappested for vannkannen. Den nye utedusjen Mora Garden har mange muligheter, i tillegg til at den blir et vakkert innslag i hagen. Les mer på VB.no.

Enkelt, befriende – og kanskje litt vågalt? Å dusje ute er for mange en naturopplevelse, og for noen er det sikkert sånn at det må være kaldt vann for å få den ultimate opplevelsen. Men det er jo veldig deilig med varmt vann da! Spesielt hvis du er en av de mange som har gått til anskaffelse av et badebasseng eller spabad, hvor det jo er viktig å dusje seg godt både før og etter man hoppe uti.

Denne er også for deg som er aktiv i hagen eller liker lange løpe- eller sykkelturer, og ønsker en frisk dusj al fresco før du går inn.

Dusjer du ute er du faktisk også litt miljøvennlig, for bakken under deg får vann samtidig. Husk bare å bruke såpe som er skånsom for naturen. Velger du en frittstående dusj som enkelt kan flyttes rundt, kan du dusje der plenen trenger vann. En slik dusj forutsetter kanskje at du ikke er sjenert for eventuelle naboer.

Varmtvann på utekjøkkenet

Garden uteservantbatteri, sort ART400004MORA-1

UTELIV: Industrielt og rustikt uteservantbatteri fra Mora i sort, som enkelt kobles sammen med hagens vannslange - les mer på VB.no. 

Når luften fylles med lukten av nyslått gress og grill, vet du at sommeren er i gang. Og det er nettopp friheten utelivet gir oss som er så gledelig – og å måtte rydde av matbordet og ta oppvasken på et innestengt kjøkken er sjelden fristende. Med varmtvann i krana får du mulighet til å ta oppvasken på utekjøkkenet, og fortsette å nyte dagen eller kvelden i hyggelig lag, eller mens barna løper rundt. 

Oras varmtvannsbeholder utekjøkken

Men utekran med varmt og kaldt vann avhenger av at du kan koble til en varmtvannsbereder inne i huset eller hytta.

Har du ikke det, finnes det andre alternativ for å få varmt vann til oppvasken – og utedusjen for den saks skyld.  

Et godt alternativ er Oras Safira kran med varmtvannsbeholder, spesialdesignet for hus og sommerhytter hvor det er innlagt strøm og bare kaldt vann.

Det finnes også gode løsninger som bruker sola til oppvarming. 

Vinterstenging

Jeg har ikke lyst til å dempe forventningene dine om en deilig sommer. Men det er jo sånn at når sommeren er over kommer det etter hvert en vinter. Og da er det viktig å tømme og stenge utekraner for å unngå frostskader.

Begynn med å stenge den innvendige stoppekrana. Hvis ikke, kan det bli stående vann i røret som kan forårsake vannlekkasjer inne i veggen. Du bør også koble slangen fra utekranen. Lar du imidlertid en rørlegger levere og montere en varmtvanns- og kaldtvanns utekran som er frostfri, kan vinteren bare komme uten at du må tenke på å stenge vannet. Det er bare å koble av slangen.

Heldigvis er det fortsatt lenge til en ny vinter – nyt hjemmesommeren først og kos deg! Gjerne med både varmt og kaldt vann i utekrana.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Hytte


Kari Anne Bjørshol's photo

Av: Kari Anne Bjørshol

Kari Anne S. Bjørshol har jobbet med HMS, HR og administrasjon hos Konnerud Rør i Drammen siden 2011. Kari Anne er opptatt av helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring både internt i bedriften og ut mot kunder. Miljøhensynet ivaretas blant annet ved at hun hjelper andre bedrifter med Miljøfyrtårnsertifisering som godkjent konsulent via Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg