Sommer i Norge: Legg varmtvann i utekrana

Av Kari Anne Bjørshol 11. juni 2020

VB_norgesferie_utekran-med-vamt-og-kaldt-vann_foto_shutterstock_450658273

Varmt vann fra utekrana rett til hagesprederen og dusjen på hytteveggen. Det høres vel fristende ut? Sommeren vi har foran oss må for de fleste tilbringes hjemme i hagen eller på hytta, og da kan varmtvann ute gjøre livet riktig så behagelig og lettvint. Gjør deg klar for en deilig hjemmesommer!

Utekran med både varmt og kaldt vann

Vårt ferietips for denne sommeren er at du starter med å installere en utekran som gir deg både varmt og kaldt vann. Når vi sier «du» er ikke det helt riktig, du vil nemlig trenge en rørlegger for å installere kranen for å være trygg på at det blir riktig gjort. Derfor blir det riktigere å si:

Bestill en utekran, som denne fra FM Mattsson nå, og allier deg med en VB Rørlegger som kan gjøre installasjonsjobben klar til feriestart for deg. Etter at jobben er gjort, kan du enkelt fylle ungenes badebasseng med ferdig temperert vann, vaske bilen uten å bære bøtter med varmt vann, gi hunden en behagelig skyll – eller ta deg en dusj ute i det fri.

Fleksibel utedusj 

Enkelt, befriende – og kanskje litt vågalt? Å dusje ute er for mange en naturopplevelse, og for noen er det sikkert sånn at det må være kaldt vann for å få den ultimate opplevelsen. Men det er jo veldig deilig med varmt vann da!

Dusjer du ute er du faktisk også litt miljøvennlig, for bakken under deg får vann samtidig. Husk bare å bruke såpe som er skånsom for naturen. Velger du en frittstående dusj som enkelt kan flyttes rundt, kan du dusje der plenen trenger vann. En slik dusj forutsetter kanskje at du ikke er sjenert for eventuelle naboer.

Vil du i tillegg hente fram den barnslige siden av deg selv, kan det jo være gøy å løpe gjennom vannsprederen med ungene denne sommeren - i temperert vann. Kanskje blir det årets beste ferieminne?

Varmtvann på utekjøkkenet

Oras varmtvannsbeholder utekjøkken

Med varmtvann i krana får du dessuten mulighet til å ta oppvasken på utekjøkkenet. Men utekran med varmt og kaldt vann avhenger av at du kan koble til en varmtvannsbereder inne i huset eller hytta. Har du ikke det, finnes det andre alternativ for å få varmt vann til oppvasken – og utedusjen for den saks skyld.  

Et godt alternativ er Oras Safira kran med varmtvannsbeholder, spesialdesignet for hus og sommerhytter hvor det er innlagt strøm og bare kaldt vann. Det finnes også gode løsninger som bruker sola til oppvarming. 

 

 

 
Varmtvannsbeholder fra Oras

 

Drivhus som hobby?

Er du blant dem som har drivhus og plantedyrking som hobby, men samtidig litt lei av å dra hageslangen frem og tilbake for å vanne? Ifølge Vi i Villa trenger én enkelt tomatplante opptil åtte liter vann om dagen når den har voksende tomater. Da sier det seg selv at det blir mange bøtter å bære, eller mye trekking av vannslange.

Mora_utedusj_VB Derfor kan det være lurt  å legge en fast vannslange inn til drivhuset – med temperert vann som får plantene til å trives enda bedre. Og kanskje kan et dryppvannsanlegg med tidsintervall være noe? Be gjerne rørleggeren om råd til hvordan du kan legge slike slanger.

Har du bare kaldt vann, kan det være lurt å sette opp en enkel kum i drivhuset, hvor kaldt vann kan stå og temperere seg. Vil du være litt miljøvennlig, kan du stille en tønne på utsiden for å samle opp regnvann som du også kan bruke til å vanne.

 Armatur fra Mora kan kobles til  utedusj

Vinterstenging

Jeg har ikke lyst til å dempe forventningene dine om en deilig sommer. Men det er jo sånn at når sommeren er over kommer det etter hvert en vinter. Og da er det viktig å tømme og stenge utekraner for å unngå frostskader.

Begynn med å stenge den innvendige stoppekrana. Hvis ikke, kan det bli stående vann i røret som kan forårsake vannlekkasjer inne i veggen. Du bør også koble slangen fra utekranen. Lar du imidlertid en rørlegger levere og montere en varmtvanns- og kaldtvanns utekran som er frostfri, kan vinteren bare komme uten at du må tenke på å stenge vannet. Det er bare å koble av slangen.

Heldigvis er det fortsatt lenge til en ny vinter – nyt hjemmesommeren først og kos deg! Gjerne med både varmt og kaldt vann i utekrana.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Hytte


Kari Anne Bjørshol's photo

Av: Kari Anne Bjørshol

Kari Anne S. Bjørshol har jobbet med HMS, HR og administrasjon hos Konnerud Rør i Drammen siden 2011. Kari Anne er opptatt av helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring både internt i bedriften og ut mot kunder. Miljøhensynet ivaretas blant annet ved at hun hjelper andre bedrifter med Miljøfyrtårnsertifisering som godkjent konsulent via Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg