Sommer i Norge: Legg varmtvann i utekrana

Av Kari Anne Bjørshol 20. april 2023

VB_norgesferie_utekran-med-vamt-og-kaldt-vann_foto_shutterstock_450658273

Varmt vann fra utekrana rett til hagesprederen og dusjen på hytteveggen. Høres ikke det fristende ut? Varmtvann ute på hytta eller i hagen kan gjøre livet riktig så behagelig og lettvint. Gjør deg klar for en deilig norsk sommer!

Utekran med både varmt og kaldt vann

Vårt beste ferietips denne sommeren er at du får installert en utekran som gir deg både varmt og kaldt vann. For å være sikker på at jobben blir riktig gjort, vil du trenge en rørlegger for å installere kranen. Bestill derfor en utekran, som denne fra FM Mattsson, og allier deg med en VB Rørlegger som kan gjøre installasjonsjobben før feriestart. Etter at jobben er gjort, kan du enkelt fylle ungenes badebasseng med ferdig temperert vann, vaske bilen uten å bære bøtter med varmt vann, gi hunden en behagelig skyll – eller ta deg en dusj ute i det fri.

Vil du i tillegg hente fram den barnslige siden av deg selv, kan det jo være gøy å løpe gjennom vannsprederen med ungene denne sommeren – i temperert vann. Kanskje blir det årets beste ferieminne?

Fleksibel utedusj med varmtvann – frittstående eller vegghengt

Garden veggfast utedusj stålgrå fra Mora-1

DOBBEL-DUSJ: En svalende dusj i sommervarmen eller et praktisk tappested for vannkannen. Utedusjen Mora Garden har mange muligheter, i tillegg til at den blir et vakkert innslag i hagen. 

Enkelt, befriende – og kanskje litt vågalt? Å dusje ute er for mange en naturopplevelse, og for noen er det sikkert sånn at det må være kaldt vann for å få den ultimate opplevelsen. Men deter jo deilig å kunne unne seg litt luksus med varmt vann! Spesielt hvis du er en av de mange som har gått til anskaffelse av et badebasseng eller spabad, hvor det er viktig å dusje seg godt både før og etter man hopper uti.

Denne er også for deg som er aktiv i hagen eller liker lange løpe- eller sykkelturer, og ønsker en frisk dusj al fresco før du går inn.

Dusjer du ute er du faktisk også litt miljøvennlig, for bakken under deg får vann samtidig. Husk bare å bruke en såpe som er skånsom for naturen. Velger du en frittstående dusj som enkelt kan flyttes rundt, kan du dusje der plenen trenger vann. En slik dusj forutsetter kanskje at du ikke er sjenert for eventuelle naboer?  

Varmtvann på utekjøkkenet

Garden uteservantbatteri, sort ART400004MORA-1

UTELIV: Industrielt og rustikt uteservantbatteri fra Mora i sort, som enkelt kobles sammen med hagens vannslange.

Når luften fylles med lukten av nyslått gress og grill, vet du at sommeren er i gang. Og det er nettopp friheten utelivet gir oss som er så gledelig – og å måtte rydde av matbordet og ta oppvasken på et innestengt kjøkken er sjelden fristende. Med varmtvann i krana får du mulighet til å ta oppvasken på utekjøkkenet, og fortsette å nyte dagen eller kvelden i hyggelig lag, eller mens barna løper rundt. 

Oras varmtvannsbeholder utekjøkken

Men utekran med varmt og kaldt vann avhenger av at du kan koble til en varmtvannsbereder inne i huset eller hytta.

Har du ikke det, finnes det andre alternativ for å få varmt vann til oppvasken – og utedusjen for den saks skyld.  

Et godt alternativ er Oras Safira kran med varmtvannsbeholder, spesialdesignet for hus og sommerhytter hvor det er innlagt strøm og kun kaldt vann.

Det finnes også gode løsninger som bruker sola til oppvarming. 

Vinterstenging

Jeg har ikke lyst til å foregripe at vinteren kommer mens vi fremdeles går og venter på sommer, men det er jo sånn at når sommer og høst er over, går det uvilkårlig mot vinter. Og da er det viktig å tømme og stenge utekraner for å unngå frostskader.

Begynn med å stenge den innvendige stoppekrana. Hvis ikke, kan det bli stående vann i røret som kan forårsake vannlekkasjer inne i veggen. Du bør også koble slangen fra utekranen. Lar du imidlertid en rørlegger levere og montere en frostfri varmtvanns- og kaldtvanns utekran, kan vinteren komme uten at du må tenke på å stenge vannet. Det er bare å koble av slangen.

Heldigvis er det fortsatt lenge til en ny vinter, så nyt sommeren og kos deg! Og da gjerne med både varmt og kaldt vann i utekrana.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Hytte


Kari Anne Bjørshol's photo

Av: Kari Anne Bjørshol

Kari Anne S. Bjørshol har jobbet med HMS, HR og administrasjon hos Konnerud Rør i Drammen siden 2011. Kari Anne er opptatt av helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring både internt i bedriften og ut mot kunder. Miljøhensynet ivaretas blant annet ved at hun hjelper andre bedrifter med Miljøfyrtårnsertifisering som godkjent konsulent via Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg