Dette bør du tenke på ved planlegging av store bad

Av Torbjørn Aamodt 15. desember 2016

Dette bor du tenke på ved planlegging av store bad.

Skal du pusse opp badet, lønner det seg alltid å planlegge godt – uansett hvor stort badet er. Grunnarbeidet med å bygge et nytt bad er det samme, men med store bad har du større fleksibilitet enn de mindre. Du har mer boltreplass, og det er egentlig bare fantasien og budsjettet som setter begrensninger!

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke muligheter du har når du skal ha et stort bad, som vi definerer til større enn 6 kvm.

Ofte er det dessverre slik at ønsker og budsjett er på kollisjonskurs når man skal pusse opp badet. Husk at det er lettere å flytte røropplegg i en villa, enn i en blokkleilighet. Vindu, dører og vegger kan være mer komplisert å endre, og dermed medføre store kostnader, men  slike endringer kan også gi deg langt større muligheter. 

Førsteinntrykket av badet

Hva ønsker du å se først når du kommer inn på badet? Det er kanskje ikke toalettet, men baderomsmøblet? Prøv å tegne opp en grovskisse av badet slik du ønsker at plasseringen av de ulike elementene skal være.

Møblere store bad

Det kan faktisk være vanskelig å møblere store bad. Baderomsmøblene skal fylle ut flatene på en god måte, og et tips kan være å dele badet inn i seksjoner eller soner.

Sone for oppbevaring

Utnytt veggplassen og sett av plass til ekstra oppbevaring. Det finnes mange gode løsninger med både høyskap, lavere skap og skuffer som kan egne seg til oppbevaring av både håndklær og undertøy. Ta mål av veggplassen du har tilgjengelig, og tegn det inn på skissen din.

Utvalget av baderomsmøbler er enormt, både i størrelse, form og farge. I planleggingsfasen må du tenke på hvem som skal bruke badet. Er dere flere som skal pusse tennene på morgenen, så er det kanskje praktisk med dobbel servant? Da får du også dobbelt opp med oppbevaringsplass under servantene!

Avslappende sone

Hva med å sette av plass til en god stol med myke tekstiler og et lite bord? Da har du en avslappende krok og slappe av i enten før eller etter et godt bad. Gi plass til noen grønne planter så får du en egen oase.

Les også: Slik får du spa-følelsen hjemme på ditt eget bad

Dusj- og badesone

På et stort bad kan du vurdere å ha frittstående badekar og en batterisøyle opp av gulvet. Det er ganske lekkert hvis du har et stort og luftig baderom. Et nedsunket badekar i gulvet er også et alternativ.

Har du ekstra god plass, kan du vurdere å sette opp en glassvegg, for å dele opp badet, skjule det du ikke ønsker å vise frem, eventuelt ha en dusjløsning på baksiden.

Hva med en dusj med fossefall? Har du et litt mindre bad, og ikke plass til både badekar og dusj, kan du vurdere et dusjkabinett med steam.

Vil du lese mer om planlegging av bad? Sjekk ut temasiden vår om oppussing av bad!

Mange rørleggerbedrifter har tegneprogram for bad, og kan enkelt vise deg hvordan det nye badet ditt kan bli. Hvis du vil, kan du prøve VBs tegneprogram nedenfor. Kanskje du også trenger faglige innspill på hva som faktisk er mulig å få til, eller ønsker inspirasjon og tips? Snakk i så fall med en rørlegger, eller begynn med å laste ned e-boken vår om å planlegge nytt bad. 

Tegn drømmebadet ditt her

Temaer: Bad, Dusj, Planlegge bad


Torbjørn Aamodt's photo

Av: Torbjørn Aamodt

Torbjørn Aamodt jobber som innkjøps- og markedssjef i VB Aamodt VVS i Søgne utenfor Kristiansand. Han startet som rørleggerlæring i 2000. Etter endt læretid tok han i 2003 svennebrev og fullførte mesterutdanningen i 2007. Han arbeider i administrasjonen med daglig ansvar for innkjøp, forsikringsjobber, servicejobber og markedsføring.

Epost

Webside

  • Skriv en kommentar

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg