Fossefalldusj: Slipp regnet inn i huset gjennom taket

Av Ellinor Lund 27. mars 2018

VB-regndusj-på-badet_foto_shutterstock_468810653-487845-edited.jpg

Vi nordmenn er glade i velvære, og vi bruker mye tid og penger på å pleie både kropp og sjel. Det er kanskje ikke så rart at vi søker litt ekstra komfort når det norske klimaet er alt annet enn avslappende. Men hvem hadde vel trodd at det siste innen baderomskomfort handler om å slippe litt av uværet inn? Ingen ønsker vel at regnet skal sildre inn på badet, men med en regndusj kan det bli riktig så komfortabelt.

Hva er en regndusj?

Regndusj, fossefalldusj eller takdusj kommer i mange typer og fasonger, men fellestrekket er at et bredt dusjhode, plassert i taket av dusjen din, skal gi deg følelsen av å stå ute i regnet en varm sommerdag. Morgendusjen skal oppleves som avslappende og komfortabel. Det brede dusjhodet sørger for at hele kroppen din blir dekket, og det stilige designet gir dusjen et spalignende uttrykk. Dråpene skal kunne justeres og gi deg alt fra store, masserende regndråper til en myk strøm av rent vann.

Dusje deg vekk fra hverdagen? Besøk oss på vb.no og sjekk ut mulighetene!

Hvordan finne den beste regndusjen for ditt behov

Som nevnt finnes det mange forskjellige typer regndusjer, og det er noen ting du bør vite før du tar et valg.

Integrert eller kun dusjhode

Skal du gå for en fullintegrert løsning eller kun kjøpe et nytt dusjhode? De integrerte kan være en løsning i et dusjkabinett eller de kan monteres i vegg og tak. Det siste er det desidert dyreste, så her vil budsjettet ditt være svært avgjørende.

Størrelse

Noe av poenget med en regndusj er at den skal være større enn et vanlig dusjhode. De med størrelse fra 20 centimeter i diameter gir best effekt.

Design og funksjoner

Det finnes ganske mange stilige funksjoner for regndusjer. Som for eksempel flere innstillinger for vannstyrke slik at du kan justere fra duskregn til fossefall. Enkelte dusjer lar deg også styre lys i forskjellige farger og musikk, som den eksklusive dusjen AquaSymphony fra Grohe.

Montering

Noen løsninger er krevende å montere, andre gjennomføres på dagen. Tenk nøye gjennom hvor stor renovasjon du har mulighet til å håndtere. Det er ikke fristende å leve uten dusj over lenger tid, så sørg for å få et tidsestimat på alternativene du vurderer. Ofte påvirker logistikken prosjektet mer enn en skulle tro.

Høyde

Jo høyere opp dusjen er montert, jo varmere må vannet være for å gi deg ønsket temperatur. Varmen synker nemlig fort, så skal du montere dusjen helt oppunder baderomstaket må du være forberedt på å bruke mer varmtvann enn tidligere. Noe som påvirker strømregningen. 

Ikke glem et løst dusjhode i tillegg

Regn og spa er deilig, men noen ganger trenger du mer kontroll over dusjhodet og det er kanskje ikke alltid du ønsker å vaske håret. Da er det fint med et avtakbart dusjhode. Det eneste minuset ved å installere et dusjhode i tillegg til regndusjen er at det blir dyrere, men det er en investering du bør unne deg.

Er du klar for å få regnet inn i form av en behagelig dusjopplevelse? Besøk oss på vb.no for inspirasjon eller sjekk ut temasiden vår Alt du bør vite om oppussing av bad! Last gjerne ned denne huskelisten også hvis du har planer om å pusse opp!

Last ned huskeliste i PDF-format Dette må du tenke på når  du skal pusse opp badet

Temaer: Planlegge bad, Baderomsutstyr, Inspirasjon


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg