Derfor bør du velge berøringsfrie kraner

Av Camilla Cox Barfot 20. august 2020

VB_berøringsfri-kjøkkenkran_Oras_blogg

Skal du kjøpe ny kran til badet, gjestetoalettet eller kjøkkenet og synes det er vanskelig å velge? Eller er du allerede innstilt på å kjøpe et berøringsfritt servantbatteri, men trenger å overbevise den du bor sammen med om at det er et lurt valg? Her er argumentene som kan kan hjelpe deg.

Hygienisk

Hygiene er et argument som veier tungt og Covid-19 har minnet oss om hvor viktig god håndvask er for å hindre smittespredning. Visste du forresten at 80 prosent av smittsomme sykdommer smitter ved berøring? Og at fingrene våre er som magneter når det gjelder å tiltrekke seg virus? Berøringsfritt, ja takk! Selv om håndvasken med vann og såpe er et superviktig tiltak for å redusere spredning av sykdom, er det at du unngår berøring med kranen, også en betydelig bidragsyter.

Les også: God håndhygiene, rengjøringsrutiner og smart utstyr når virus herjer

Enkelt

Vanskelig å argumentere mot denne. De fleste forstår kjapt hvordan en berøringsfri kran fungerer. Slike kraner er dessuten enklere å holde rene. Ingen kriker og kroker – ingen fingermerker. Dessuten barnevennlig og trygt med forhåndsinnstilt temperatur. Og apropos enkelt, flere av dagens berøringsfrie servantbatteri er utstyrt med Bluetooth-teknologi som lar deg justere innstillinger via app.

Reduserer vann- og energiforbruk

Når en skikkelig håndvask skal vare i minst 20 sekunder, sier det seg selv at det går med litt vann. Og der har du argument nummer tre. Berøringsfrie kraner reduserer nemlig vann- og energiforbruk, selv om mange tror det motsatte. 

Disse kranene har mindre vanntrykk, og siden vannet stopper med en gang hendene er utenfor sensoren, går mindre vann til spille. Ifølge Oras kan berøringsfrie kraner redusere unødvendig vannforbruk med så mye som 50 prosent. Det betyr i tillegg lavere energiforbruk.

Les mer: Spare vann? Å velge riktige produkter er bedre enn å tisse i dusjen

Okei, det var noen argumenter. Du vil kanskje se et par produkter også, hvis du ikke har bestemt deg helt likevel? Her er noen fra VBs utvalg:

Skal du ha en kran til et lite bad eller et gjestetoalett, bør du vurdere Optima 1714FZ berøringsfritt servantbatteri. Det er er en smart sak - bare 12,5 centimeter høyt - med Bluetooth-sensor: 

image-png

Kranen Europlus E fra Grohe er et godt alternativ, også på større bad. Den har blander og justerbar temperaturbegrenser:

VB_Europlus E berøringsfri kran fra Grohe

Eller hva med «både og»? Servantbatteriet Signa 2213F fra Oras er en hybrid som kan brukes både berøringsfritt og med hendel:VB_Signa 2213F servantbatteri_Oras_NRF4200152_1Du finner flere alternativ på vb.no, også til kjøkkenet. Og har du spørsmål, så still dem her på bloggen da vel! Du kan selvfølgelig spørre en VB Rørlegger om råd også.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Helse, sikkerhet og velvære


Camilla Cox Barfot's photo

Av: Camilla Cox Barfot

Camilla Cox Barfot har svennebrev som VVS rørlegger og jobber til daglig hos VB Kråkerøy Rør med forsikringssaker, og service til større bygg. Hun er opptatt av ærlighet, kunnskap og god service innenfor faget. Det er ikke uten grunn hun ble kåret til Norges Hyggeligste Håndverker 2019.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Last ned guide Rørleggerens beste råd til deg som skal ha nytt kjøkken

Siste innlegg