God håndhygiene, rengjøringsrutiner og smart utstyr når virus herjer

Av Gro Bjørnstad 19. mars 2020

VB_god-håndhygiene-og-berøringsfrie-kraner-reduserer-smitterisiko_shutterstock_1243952197

Hosting og dråpesmitte. Hjemmekontor og karantene. God håndhygiene og rengjøringsrutiner er spesielt viktig i tider hvor virus som Korona spres via mange hender og kontaktflater. Kraner og nedtrykksknapper på toalett er utsatte punkter som blir hyppig brukt og som derfor bør vaskes ofte og grundig. Her er noen enkle rengjøringsråd, samt noen tips til berøringsfritt utstyr på bad og kjøkken.

Rengjør alle kontaktflater nøye og ofte

Når hissige virus herjer, bør alle steder som berøres med hender rengjøres oftere enn vanlig. Typiske steder er lysbrytere, dørhåndtak, dørblad, armlener, og som tidligere nevnt, kraner og toalettknapper. Vask kontaktpunktene grundig med rene mikrofiberkluter.

Dette skriver Folkehelseinstituttet om rengjøring og klesvask.

Ifølge Lena Furuberg, spesialrådgiver hos Bygg & Facility Consult AS, er den beste måten å fjerne mikroorganismer på, å bruke en ren mikrofiberklut fuktet med litt rent vann. Til vask av toalettet anbefaler hun dopapir som kan kastes i toalettet etterpå. Ta gjerne en titt på artikkelen Riktig husvask kan hindre smittespredning på vi.no, hvor hun har delt flere gode vaskeråd.

Det sies at Koronaviruset kan leve opptil ni dager utenfor kroppen, men det er en diskusjon vi overlater til ekspertene. Vi anbefaler uansett hyppig rengjøring som et effektivt tiltak for å begrense smittespredning. Og håndvask så klart. Å vaske hendene ofte, er ifølge Helsenorge, det viktigste tiltaket for å bekjempe viruset. Har du små barn i huset som fortsatt slurver litt med håndvasken, eller eldre som ser ut til å ha glemt hva de en gang lært, kan det kanskje være smart å hente fram Vaske-hender sangen igjen?

Berøringsfrie kraner hindrer smittespredning

Er du blant dem som allerede har berøringsfrie kraner i boligen din? Hvis ikke, er det noe du bør vurdere når du en gang skal erstatte eksisterende kraner. I tillegg til miljøaspektet med at en sparer vann, gjør det jo også hverdagen enklere – og tryggere med tanke på smittespredning. Nedenfor ser du noen av våre anbefalte produkter:

Eurosmart Cosmopolitan E servantbatteri

En enkel, moderne, berøringsfri kran til baderomsvasken: 

Europlus E berøringsfritt servantbatteriEuroplus E berøringsfritt servantbatteri

Europlus E er utstyrt  med en infrarød innretning som motvirker bakterier og virus.

Eurosmart Cosmopolitan E servantbatteri

Optima hybrid kjøkkenbatteri

Dette er en berøringsfri kjøkkenkran som også har grepsvennlige hendler for varmt- og kaldtvann, slik at du kan velge det som passer deg best. En av våre VB-favoritter:

Optima hybrid kjøkkenbatteri

På modellen som er avbildet her, Geberit AquaClean Tuma Comfort, her snakker vi temperert vann, toalettlokk med senkningsautomatikk og mye mer, det finnes mange varianter. På noen dusjtoalett får du også automatisk spyling, slik at du slipper å bruke toalettknappen.  Til enkelte toalett er det dessuten mulig å installere berøringsfri trykkplate. Flere fordeler med dusjtoaletter finner du på vb.no.   

AquaClean Tuma Comfort_dusjtoalett_NRF6166144_1

 

 

Vi har også samlet en oversikt over alle våre berøringsfrie produkter. Ta gjerne en kikk!

Avslutningsvis vil jeg understreke at vi i VB tar Koronaviruset som nå herjer på største alvor og vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet kontinuerlig. Hos oss skal du være velkommen til et trygt besøk, enten det er for å få råd om bad, utstyr, eller egnede rengjøringsmidler, eller om du ønsker å kjøpe en ny kran, en ekstra såpe til badet, eller har andre rørfaglige spørsmål.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

 

 

Ps! Noen av medlemsbedriftene i VB kan ha stengte butikker for tiden, det ber vi om forståelse for.

 

 

 

 

Temaer: Helse, sikkerhet og velvære


Gro Bjørnstad's photo

Av: Gro Bjørnstad

Gro har jobbet i VB Veto Rør i Gjerdrum siden starten i 2006. VB Veto Rør er en liten rørleggerbedrift med veldig varierte arbeidsoppgaver, deriblant mye rehabilitering av bad, kjøkken og vaskerom. Gro er ansvarlig for alt det daglige kontorarbeidet, og lager i tillegg forslag på gode løsninger og innredninger til bad og vaskerom for kunder. Hun er opptatt av at det skal være praktisk, samtidig som det er viktig at resultatet ser bra ut.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Last ned guide Rørleggerens beste råd til deg som skal ha nytt kjøkken

Siste innlegg