Tre gode grunner til å velge svart arbeid på badet

Av Baard Aas 24. januar 2017

Tre gode grunner til å velge svart arbeid på badet.

Leter du etter gode unnskyldninger for å velge svart arbeid når du skal pusse opp badet? Her får du tre gode grunner. Og for ordens skyld: Du har sikkert hørt uttrykket "når noe er for godt til å være sant, er det som regel det". Her er det intet unntak.

1. Det er billig

Kanskje den mest velbrukte grunnen. Det er billig å velge svart arbeid. Noen ganger er det så billig at hvis det oppstår skader, så kan du bare få jobben gjort en gang til, for du har fortsatt brukt mindre penger enn du ville ha gjort hvis du skulle valgt profesjonelle fagfolk til jobben. Om jobben drøyer ut i tid, er det ikke så farlig. Du tilbringer tross alt ikke mye tid på badet. Du tåler fint noen ekstra dager med kaos, for jobben må gjøres litt nå og da, innimellom når det passer. Dessuten er det fort gjort å vaske over etter hver gang noen har vært innom og rettet opp noe. Ikke noe problem det!

Siden det er så billig, er det heller ikke så viktig for deg om du ikke har noen faste priser å forholde deg til. Om tilleggsarbeidene kommer plutselig, og kanskje litt overraskende, gjør ikke det noe.

LES OGSÅ: Hva koster det å pusse opp badet?

2. Du trenger ikke tenke på reklamasjon

Også en god grunn til å velge svart arbeid. Du trenger rett og slett ikke å tenke på det, for du har jo ingen reklamasjonsrett. Skulle det oppstå problemer, kan du alltids prøve å kontakte personen som gjorde jobben, men det er ikke sikkert at han eller hun svarer, eller godtar reklamasjonen din.

Er det noen du kjenner godt som har utført jobben, er det kanskje ikke spesielt vanskelig for deg å klage heller. Tvert imot - det er kanskje lettere? Et godt vennskap tåler alt, sies det. Da tåler det vel også noen uoverensstemmelser om arbeid på et bad.

3. Du slipper å oppbevare dokumentasjon

Er du av typen som sliter med å holde orden på papirer og kvitteringer? Da er dette en av dine beste grunner for å velge svart arbeid. Du slipper å oppbevare dokumentasjon. Ganske enkelt fordi du ikke får dokumentasjon. Du trenger heller ikke bruke unødvendige kroner på å kjøpe en perm til å oppbevare papirene i, hvis du foretrekker papirformat (i de tilfellene du mener det er nødvendig vel og merke).

Har du ikke dokumentasjon, betyr det bare at takstmannen må huke av for at dette mangler i boligsalgsrapporten den dagen du eventuelt skal selge, og at du sannsynligvis får en del lavere pris for boligen din. Verre er det ikke. Det er ikke alle som er så opptatt av hvordan jobben er utført, eller hva som befinner seg under flisene på badet.

For godt til å være sant?

Jeg regner med at du leste gjennom grunnene over med et ironisk blikk. Det var jo for godt til å være sant. Det blir sjelden så billig som det kanskje kunne se ut som til å begynne med. I hvert fall når noe går galt. Hvis du blir nødt til å reklamere, er det så mye enklere når du har papirene i orden. Da har du også loven på din side.

Hvis du, eller fagfolkene du kjøper tjenester av, bruker boligmappa.no, trenger du heller ikke å tenke på oppbevaring av dokumentasjon. Alt om boligen din blir lagret på nett, enkelt og greit. Ikke noe å lure på – og dessuten er det helt sant.

Og du. Når det går skikkelig galt – for det gjør det faktisk noen ganger - må du trolig ta en prat med forsikringsselskapet ditt. Der er de langt mer lydhøre og vennlig innstilte hvis du kan dokumentere at det er fagfolk som har jobbet med badet ditt.

Tenk på det neste gang du skal pusse opp, og unngå svart arbeid. Her får du noen tips som hjelper deg å finne en bra rørlegger.

New Call-to-action

 

Temaer: Velge rørlegger, Bad, Oppussing av bad


Baard Aas's photo

Av: Baard Aas

Baard Aas jobber som daglig leder i VB Lunder & Aas Rørleggerservice AS på Jessheim. Han er utdannet rørlegger, rørleggermester og fagingeniør VVS. Læretid var hos J. Werner & Søn. Senere ble han rørlegger, serviceansvarlig og prosjektleder hos Werner-Winther i Oslo. Deretter tok han Mesterbrev som rørlegger og Teknisk fagskole, VVS linjen. Baard har i tillegg studert ved Statens yrkespedagogiske høgskole og jobbet på Jessheim videregående skole med undervisning i rørfag, som hovedlærer og som studieinspektør. Baard er medlem i Prøvenemda for rørleggerfaget, styreformann i Romerike opplæringskontor for rørleggere, og har flere styreverv.

Følg på Facebook

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg