Derfor bør du dele bilder med rørleggeren

Av Thea Marie Wien Alvik 5. mars 2020

VB_del-bilder-med-rørleggeren_v2

Vi deler gladelig bilder i øst og vest, med familie, kollegaer og venner. Men med rørleggeren? Er ikke det å strekke det litt langt? Ikke nødvendigvis. Både du og rørleggeren kan nemlig ha stor glede av det. Er du klar for bildedeling?

Å dele bilder med rørleggeren betyr selvfølgelig ikke at du må bli venn med vedkommende hverken på Facebook, Instagram eller Snap. Og det er ikke det denne artikkelen handler om heller. Hensikten er derimot å vise hvilke fordeler det kan ha å sende rørleggeren bilder i forkant av mindre oppdrag som for eksempel installasjon av vannmåler, nytt toalett, dusjbatteri, varmtvannsbereder, eller lignende.

Bildedeling gjør det lettere for rørleggeren å gi en pris på forhånd

De fleste av oss liker å vite hva ting koster før vi kjøper noe, men det er ikke alltid like lett å gi en pris på en jobb over telefon på forhånd. Men, hvis du sender et bilde som klart og tydelig viser hva som må byttes ut, eller hva som er problemet, stiller saken seg annerledes. Ofte vil det være nok til at rørleggeren kan beregne hva det vil koste, eller i det minste, gi deg et prisoverslag.

Bildedeling øker sjansen for å få det produktet som passer best

Vi har av og til kunder som har lyst på produkter som ikke passer på det eksisterende badet deres, og grunnen kan ofte være av teknisk art, som en ikke-fag-person naturlig nok ikke har forutsetninger for å vite noe om. Ville du for eksempel tenkt over om toalettet ditt hadde S-lås eller P-lås, og at det er noe du må ta hensyn til når du skal ha et nytt toalett?

Det kan også være utfordringer knyttet til rørplassering, sluk -  eller plass, rett og slett. Sender du et bilde som viser hva som er installert i dag, trenger rørleggeren ofte bare en rask kikk for å se om det nye produktet du ønsker deg, passer eller ikke. Og hun eller han kan eventuelt foreslå andre produkter, som kanskje vil fungere enda bedre.

Les også: Kan rørleggeren nekte å montere utstyr du har kjøpt selv?

Bildedeling reduserer sannsynligheten for feil

I VB har vi en rekke produkter som hører inn under det vi kaller «Ferdig VB montert». Dette er servantbatteri, dusjkabinett, dusjsett, kraner, toalett, med mer, som kan bestilles til fast pris – ferdig montert. Et godt tilbud som mange benytter seg av, og som vanligvis ikke krever noe bilde på forhånd.

Likevel kan det være en stor fordel med et bilde her også, for å være helt sikker på at det du bestiller passer, eller om det er nødvendig med ekstra tid på grunn av spesielle forhold. Sender du i tillegg over mål på stedet produktet skal stå, minsker sjansen for feilbestilling ytterligere.

Det samme gjelder bilder av rør, røropplegg, pakninger, spesielle produkter og lignende. 

Bildedeling gjør rørleggerjobben rimeligere

Og hvem vil vel ikke at regningen skal bli minst mulig? Bildedeling sparer rørleggeren for ekstra kjøretid mellom deg som kunde og grossist fordi hun eller han kan ta med de rette tingene med en  gang, basert på bildene. Dermed sparer det deg for ekstra kostnader også.

I tillegg betyr en mindre kjøretur litt mindre slitasje på miljøet. Noe vi i VB synes er bra. Så derfor, ta bilder og del med rørleggeren neste gang du trenger å få utført et oppdrag!

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Velge rørlegger, Dokumentasjon


Thea Marie Wien Alvik's photo

Av: Thea Marie Wien Alvik

Thea Alvik har utdannelse fra BI innen ledelse og jobber som daglig leder i familiebedriften Wien og Lie Rørleggerbedrift. Hun er opptatt av å styrke rørleggerarbeidet til å bli en mer helhetlig levering av tjenester. Dette innebærer spesielt å styrke håndverksmessig kvalitet, kundekontakt, kundeoppfølging og dokumentasjon på utførte arbeider.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg