Slik finner du inspirasjon til å pusse opp badet

Av Ellinor Lund 3. oktober 2017

VB_inspirasjon til oppussing av bad_foto_shutterstock_616043375-611609-edited.jpg

Hvor henter du inspirasjon?  Er du en av dem som må ut i naturen, eller trenger du å kjenne pulsen på det urbane livet? Kanskje liker du bare å søke på nett eller å bla i interiørmagasin? Det kan uansett være lurt å ha et bevisst forhold til hva du gjør med det du finner, slik at du vet hvor ideene og tipsene er når du trenger dem. Hvis du skal pusse opp bad for eksempel. Vi har samlet de de beste måtene hvor du kan finne og ta vare på inspirasjon til oppussing av badet ditt, nettopp for at det skal bli litt enklere for deg.

For mange kan det virke overveldende å skulle pusse opp et bad. Hvor starter du? Hvordan ser drømmebadet ditt egentlig ut? Hvordan skal du bli enig med partneren din om valg av farger og fliser?

Renovering av baderom er krevende både for deg og lommeboka, så det er viktig at det blir riktig første gangen. Da må det god planlegging til. Og kanskje en god dose inspirasjon. Slik kan du gjøre det:

Lag et «moodboard»

En fin måte å starte tankeprosessen på er å lage et«moodboard». Da samler du alt av farger, tekstiler, bilder og produktbeskrivelser du synes virker interessant og limer det på en plakat. Dette vil gi deg en pekepinn på hva som passer sammen og hvilken stil du synes er finest. Lag gjerne flere, legg til og fjern elementer ettersom du nærmer deg en beslutning.

Det er lett å bli revet med av flotte utstillingslokaler og salg, og glemme hva du egentlig ønsket deg.  Og den virkelige størrelsen på ditt eget bad. I utstillingslokalet er det gjerne godt med plass Bruk derfor plakaten som en påminnelse på ditt drømmebadet, og bland den med en god dose realisme.

Vær realitetsorientert i drømmen

Det er lov å drømme og fantasere, men du bør ha en fot i bakken også. Være litt realistisk rett og slett. Selv om du altså kanskje starter tankeprosessen med et moodboard, er det lurt å ha noen virkelige mål å forholde seg til også.

Tegn opp badet med alle kroker og kriker, marker alle rør, vinduer, avtrekksventiler og dører, og lag en målsatt skisse så nøyaktig som mulig. Prøv gjerne tegneprogrammet vårt.

Bruk Pinterest 

Bruk god tid til å planlegge hvis du er usikker. Du, eller dere, trenger å få oversikt over alle mulighetene som finnes før den endelige avgjørelsen blir tatt. Pinterest er det ultimate stedet å oppdage kreative løsninger og nye idéer. Det er verdt å prøve.

Søker du på «bathroom tips and tricks» vil du finne forslag til smarte innredningsløsninger. Bruker du nøkkelordet «DIY» får du «oppskrifter» på ting du kan lage og fikse selv. Du kan selvfølgelig også søke på noe så enkelt som «bad». Dette vil gi deg bilder av bad i mange ulike stiler.    

Du kan lagre alt du syns er interessant i et slags digitalt «moodboard» og det er helt gratis å bruke. Når du benytter siden bør du være klar over følgende:

  • En pin er det samme som en deling eller et innlegg
  • Innleggene du ønsker å lagre blir samlet på et pinboard
  • Dersom du ønsker å dele et innlegg videre betegnes det som en repin
  • Når du trykker inn på bildene kommer du til den originale artikkelen som ble delt. Dette kan være alt fra generelle tekster om interiør til spesifikke produktsider

Pinterest-1

 

 

Besøk butikker

Så kommer den store utfordringen: Hvordan få tak i det du er ute etter? Her blir du nødt til å besøke noen butikker. Selv om ting kan se vakkert ut på et bilde, kan det være helt annerledes i virkeligheten. Dette er spesielt sant for farger, da de påvirkes av lys. Ta med deg forskjellige fliser og fargeprøver hjem før dere tar en endelig avgjørelse.

Ta deg god tid til å kikke på utstillingene i butikken. Her vil du trolig plukke opp en del nye ideer til både fargekombinasjoner og oppdage nye, spennende produkter. Bruk personalet for alt de er verdt. De vil kunne sette fingeren på ting dere ikke har tenkt over, som for eksempel hvordan plassering av sluk vil påvirke innredningen av rommet.

Det er også mulig å gjøre en avtale med rørleggeren eller rådgivere i butikken for å tegne og planlegge bad. Eller invitere rørleggeren hjem rett og slett.

Snakk med venner

Alle har minst ett bad, mange har flere. Snakk med de dere kjenner om hvorfor de har valgt å pusse opp badet som de har gjort. De kan ha svaret på mange av spørsmålene dere brenner inne med. Hvordan fungerer det egentlig å ha et frittstående badekar midt i rommet? Er det slitsomt å vedlikeholde gulvet dersom man dusjer rett på flisene? Hvordan er det å bruke et dusjtoalett? Den som spør får svar!

Les også: Pusse opp badet nå? Skal, skal ikke? 

Kikk i blader og magasin

Er du opptatt av trender og nye løsninger, regner jeg med at du også kikker i blader og magasin med jevne mellomrom. Det finnes et utall av forskjellige interiørmagasiner å få tak i.

De fleste baderomsleverandører har selvfølgelig også nettsider. Gjerne med råd, tips og inspirasjon. VBs finner du på VB.no

Bruk naturen

Fokus på natur og miljø preger interiørtrenden denne høsten. Ta med deg naturen inn på badet også - det er jo strengt talt bare fantasien som kan stoppe deg.

Les også: Hent naturen inn på badet i høst

Det burde altså ikke være vanskelig å finne inspirasjon når du skal pusse opp badet, men det å ta en endelig avgjørelse kan være litt verre.

Et godt råd er å ta en grundig gjennomgang med en fagperson eller rørlegger. Ha et klart budsjett og en gitt tidsramme, slik at ikke prosjektet blir stående uferdig i en evighet, enten på grunn av slunken konto eller misforståelser med den som skal gjøre jobben.

Lykke til!  

Last ned huskeliste i PDF-format Dette må du tenke på når  du skal pusse opp badet

 

Temaer: Bad, Oppussing av bad


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg