Hent naturen inn på badet i høst

Av Ellinor Lund 28. september 2017

høstens farger på badet_v2_foto_shutterstock_285389630-915413-edited.jpg

Minimalistisk og hvitt har lenge vært det stilriktige og fornuftige valget på badet, men vi ser at det er i ferd med å endre seg. Trenden snur til fordel for en lunere atmosfære. Stadig flere tenker også miljø og bærekraft hjemme. I høst fortsetter megatrenden med naturtema i alle rom, og nå slippes også fargene forsiktig inn på badet. Er du klar for det?

Mer farger

Vi har enda en vei å gå før vi med hånden på hjertet kan kalle norske bad for fargerike, men høstens fargetrender bringer særlig duse og romantiske toner inn på badet. Dyp lilla og blått, kombinert med støvede pasteller, er også dominerende. Og det er fullt mulig å få disse fargene inn på badet ditt.

Har du våtromsplater eller fliser? Egen våtromsmaling gjør det mulig å skifte stil og farge på badet oftere enn når du skal renovere hele badet.

Det går fint å male over, men merk deg at det må gjøres med riktig type produkter for å unngå mugg- og soppdannelse. Spør en fagperson som kan maling om dette, for å være på den sikre siden.

Bestemmer du deg for å male må du først sørge for grundig rengjøring, slik at fett og smuss blir fjernet. Deretter må du legge på grunning. Skal du male gulvet, må du passe på å velge en slitesterk maling.

Og du, merk deg at alt malearbeid på badet forutsetter at underlaget er vanntett og i orden. Du kan for eksempel ikke male på våtromsplatene hvis det har dannet seg sprekker mellom dem. Da må du fikse det først.

Vår klare anbefaling er at du følger våtromsnormen på badet. Da kan du være trygg på at lekkasjer og fuktskader ikke oppstår.

Les også: Pusse opp badet nå? Skal, skal ikke?

I tillegg til å male, kan du også tapetsere baderommet ditt hvis du vil. Tapeter gjør det mulig å leke enda litt mer med fargene. Toner i gult, oransje og rosa ser flott ut mot baderomsmøbler i klassisk hvitt. På et ellers fargeløst bad, kan det å tapetsere en enkel vegg gi stor effekt. Tør du å prøve?

Det finnes egne tapeter som er beregnet på baderom, men hvor godt egnet de vil være over tid, avhenger blant annet av tilstanden på badet ditt: Er det god nok ventilasjon? Hvor stor er avstanden til våtsonen? Igjen, snakk med fagfolk før du gjør noe.

Inspirasjon fra naturen

farger på badet-723455-edited.png

I en digital og hektisk hverdag har vi begynt å lengte etter det naturlige. Som forbrukere har vi blitt mer miljøbevisste og stadig flere av oss tenker bærekraftig også når vi velger materialer til badet. Det er en hyggelig trend.

Natur har nå blitt et symbol på velvære. Med farger inspirert av skog og mark kan du skape en lun og jordnær stemning i rommet. Det er også mulig å benytte naturstein på baderomsveggene, eller du kan velge fliser som ligner treverk

Innslag av planter, grønne elementer, stein, økologisk hamp, bomull og bambus gir badet ditt et frodig uttrykk.

Grønne planter på badet bidrar også til å rense luften og gir en avslappende stemning i rommet. Skal du ha planter på badet, bør du imidlertid sørge for å velge planter som trives i varme, fuktige og mørke omgivelser. Bregner, orkideer og Ildtopp er eksempler på slike planter.

bregne på badet.pngPlanter fremstår dessuten ofte som svært dekorative i hjørner, under taket, hengende over skap eller på kanten av badekar. Dette er steder hvor det ellers er vanskelig å få utnyttet med annet interiør.

Noe så enkelt som grønne blader i en stilren hvit vase kan også gi god effekt.  

 

Lek med kontraster

Vi gir ikke helt slipp på det hvite og svarte i høst heller, men vi tør å sette kontrastene opp mot hverandre. Det betyr at du kan hente inspirasjon i motsetninger, ikke bare i farger men også materialer. En hvit og blank vask kan fremheves av en mørk og ru betongvegg.

Duse rosa, feminine detaljer, myker opp sorte fliser. Blankt kobber mot naturstein. En mørk kontrastvegg kan gjøre rommet mer røft og moderne.

Det skal ikke så mye til for å skape kontraster. Bruk farger og sett inn nye elementer som skaper blikkfang på badet, hvis du har lyst til det.

Mulighetene er mange. Men når det kommer til stykket ønsker vel de fleste av oss kanskje aller mest at badet vårt skal gi en følelse av ro og trygghet – et sted for å slappe litt av i en hektisk hverdag? Det er det viktigste, spør du meg.

Ha en fin, fargerik høst!

New Call-to-action

 

Temaer: Inspirasjon


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg