Slik får du spa-følelsen hjemme på ditt eget bad

Av Ellinor Lund 31. oktober 2017

VB_spafølelse-på-badet_INR_2017007_v3-380078-edited.jpg

Vi forbinder gjerne spa med luksus forbeholdt de stundene hvor vi har råd og tid til å unne oss noe spesielt. En velfortjent belønning for hardt arbeid i en ellers svært hektisk hverdag. Denne belønningen kan du hente ut hjemme hos deg selv også. Her er noen tips om hvordan du får det til

Luksus kan kanskje virke dyrt og litt uoppnåelig, men slik må det heldigvis ikke være når det kommer til spa. Du kan gjøre både små og store endringer for å få en avslappende spa-opplevelse på ditt eget bad.

Rydd plass til luft

Spa-bad er gjerne store, luftige, og med åpne løsninger med mye naturlig lys. Dersom du planlegger å gjøre en totalrenovering av badet hjemme, bør du ha dette i tankene.

Likevel kan selv et lite bad fremstå som luftig hvis det utformes riktig. I første omgang kan du fjerne dusjkabinettet til fordel for å dusje rett på flisene bak en stilig glass- eller mosaikkvegg. Det er selvfølgelig en forutsetning at gulv og vegger er vanntette.

Dersom du ikke kan, eller ønsker å pusse opp badet, vil små tiltak som bare å rydde vekk rot og unødvendige gjenstander gi stor effekt. Kan du for eksempel få plass til skittentøyskurven i et skap? Ligger alle synlige håndklær pent brettet? Rene, ryddige flater gir følelse av ro og velvære.  

Slipp naturen inn

Når det gjelder farger, bør du velge de nøytrale og duse. Mørke jordtoner, himmelblå, eller naturgrønt fungerer harmonisk med innslag fra naturen, som naturstein, grønne planter og rustikke tekstiler.

Les også: Hent naturens farger inn på badet i høst

Bruk sansene

Flotte farger og vakkert interiør er hovedsakelig til glede for synet, men husk de andre sansene også:

Lukt

Vond lukt setter raskt en stopper for harmoni. Benytt duftlys og godluktende oljer hvis du har sans for det. Heng gjerne litt frisk eukalyptus i dusjen. Dampen fra varmtvannet vil få det til å dufte deilig fra planten. I tillegg ser det selvfølgelig fint ut.

Hørsel

VB_Grohe-Aquatunes_NRF7522144_1-(1)-1

Steng de stressende lydene ute med stemningsfull musikk. Skru av telefonen  din og la hørselen din hvile. Det finnes flere muligheter for lyd på badet som er spesielt tilrettelagt for formålet, både i dusjen og i badekaret.

Berøring

Berøringssansene får sitt hvis du innreder med forskjellige tekstiler. Et varmt badeteppe kan være en fin kontrast til glatte baderomsfliser. Myke kremer og ru stein i interiøret.

Få med små detaljer

Ikke glem de små detaljene heller. Et oppvarmet håndkle for eksempel, gir ekstra god følelse av velvære, også hvis du ikke er så heldig å ha gulvvarme. En baderomsmatte hjelper selvfølgelig også, men det er enaturen inn_på_badet.jpgn egen hverdagsluksus å trå på varme gulv. Uten tvil. 

En badekarhylle med plass lekre duftlys eller boken din, kan også bidra til det lille ekstra. Vær kreativ og bruk fantasien.

Bruk dimmer og «cove lighting»

Belysning har mye å si for hvordan du opplever et rom. Tenk på at badet skal brukes ved flere anledninger. Tidlig på morgenen trenger du kanskje godt og sterkt lys for å komme deg raskt gjennom morgenrutinen. På kvelden derimot, når du ønsker å slappe av i badekaret, er det bedre med dusere lys.  

Det å installere en dimmer kan være smart. Det er også lurt å sette opp flere lyskilder. Spotter kan gi rommet et eksklusivt uttrykk. Det samme gjør såkalte stjernetak av fiberoptisk belysning. For å få en ekstra dose spafølelse, kan du legge inn belysningselementer rundt speil og baderomsmøbler, såkalt «cove lighting».  

I tillegg kan du selvfølgelig eksperimentere med levende lys. Her finnes det mange stilige alternativer både med og uten lukt.

Kronen på verket ville kanskje vært å installere en elektrisk peis. Ikke helt A4 kanskje, men for en luksuriøs atmosfære det vil gi!

Invester i spa-interiør

Få ting gir deg den samme spafølelsen som det å senke seg ned i et badekar med bobler. Dersom du har plass – og råd -  kan du går for både steamdusj og et badekar for late stunder.

Er du typen som helst sitter i saunaen når du er på spa, er det ingenting i veien for å installere dette i et hjemmespa. En badstue bør eventuelt settes opp som en del av et allerede eksisterende bad, eller så nærme som mulig.

Ta kontakt med en VB Rørlegger for råd hvis du vil realisere spa-drømmen på badet. Vil du bare ha litt inspirasjon, anbefaler jeg deg en titt i inspirasjonsmagasinet vår som du kan laste ned her, eller nederst i artikkelen.

Besøk gjerne nettsidene våre på vb.no også. Her kan du blant annet lese mer om hvordan vi jobber med planlegging av bad.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Psst! Mange VB-bedrifter har pusset opp flotte bad, som for eksempel dette som E.Sjøstrøm AS i Bergen totalrenoverte. Badet fikk eksklusiv spa-følelse, både med lys og interiør.

Temaer: Bad, Inspirasjon


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg