Boligens hjerte – årets kjøkkentrender!

Av Ann-Kristin Haugen Axelsson 1. juni 2022

MOODBOARD

Det er neppe et rom i boligen der flerbruken er blitt større enn på kjøkkenet. Når vi skal utforme kjøkkenet er rommets funksjoner vel så viktige som fargen på veggen. Kjøkkentrendene utvikler seg i takt med den teknologiske utviklingen, og det åpner seg stadig nye muligheter for hvordan vi bruker rommet.

Et rom som skal vare

Behovene endrer seg gjennom et livsløp og med en verden i konstant utvikling påvirker dette også hvordan vi bruker rommet.

Under oppgradering av kjøkkenet er det viktig at vi velger holdbare produkter med løsninger hele husstanden skal leve godt med i lang tid fremover. Det er tross alt hjemmets hjerte vi snakker om. Her har generasjoner før oss levd sine liv ,og tradisjoner går i arv.

Kjøkkenet er et viktig samlingssted for mange familier. Fungerer kjøkkenbordet som leksepult og hjemmekontor deler av døgnet, eller er kjøkkenbordet ofret for en praktisk kjøkkenøy?

Uansett om det er en liten ettroms i byen eller en stor, landlig villa er det like viktig at kjøkkenets funksjoner er ivaretatt. Her skal det kokkeleres, sosialiseres og mat skal nytes.

Les også: 6 tips til deg som planlegger nytt kjøkken

Åpen eller lukket løsning?

Åpen kjøkkenløsning har blitt mer og mer vanlig, og velges av ulike grunner. For å skape en sosial arena der kokken har kontakt med sine gjester, for at foreldrene kan leke med smårollingene mens middagen lages eller for å skape plass til et etterlengtet soverom ved å flytte kjøkkenet til stuen.

Uansett årsak vil det være fornuftig å forberede godt og velge produkter som man ønsker å leve med over tid. Planlegg arbeidssonene nøye, slik at funksjonene ligger godt og logisk plassert når det skal arbeides på kjøkkenet.

Lukket kjøkkenløsning er fortsatt kjærkomment for mange. Et helt eget rom til matlaging og å nyte dagens måltider sammen med familien. Etter den siste tidens høye strømpriser ser vi igjen økt interesse for lukket kjøkkenløsning, fordi det er mer energieffektivt å varme opp mindre rom.

Hvilken stil ønsker du for ditt kjøkken?  

Mulighetene er mange, og trendene likeså. For stadig flere blir bærekraft en viktig faktor når man skal pusse opp. Også her gjelder det å velge kvalitetsprodukter som er holdbare.  

Sterke naturelementer som treverk i ulike valører, naturstein, marmor, kork og lær er populære materialer, som kan gi et personlig preg på kjøkkenet. I tillegg utvinnes flere og flere produkter av resirkulerte materialer. 

Metaller som messing, kobber eller for eksempel sort krom gir personlighet til rommet. Velg kjøkkenkran og kum i lik utførelse og spill dette på lag med håndtak og knotter. Flere leverandører lager også skuffer og skap hvor knotter og håndtak enkelt kan byttes. Det gjør det mulig å endre uttrykket på kjøkkenet når man vil, uten å måtte sette i gang med store oppussingsprosjekter.

Les også: Vis meg kjøkkenkranen din og jeg skal fortelle deg hvem du er!

Smarte og forenklende løsninger

Hygiene er fortsatt et viktig tema etter pandemien. Den teknologiske utviklingen bringer med seg stadig flere løsninger som forenkler hverdagen og øker hygienefaktoren på kjøkkenet. Selvrensende og antibakterielle overflater er en stor trend blant de som pusser opp kjøkkenet i disse dager. 

Berøringsfri kjøkkenkran er praktisk med tilgrisede hender og er derfor ekstra nyttig når barn er med på matlagingen. Eller hva med en tidsbesparende kran som lager te og kaffe på et blunk? Disse geniale kranene tilbyr kaldt, varmt og kokende vann fra en og samme kran. Takk og farvel til vannkokerne som kun opptar benkeplass!

Les mer: Hva slags kjøkkenkran passer deg og familien best?

Det finnes få grenser for hva du kan gjøre for å sette ditt eget preg på kjøkkenet. Fargeskalaen er rik og innredning, vegger, lister og tak kan fargesettes etter ditt ønske. Bland gjerne gammelt og nytt, og lag din personlige kjøkkenoase med planter og spisbare urter. Tekstiler skaper en lun og hjemmekoselig stemning og med teppe under kjøkkenbordet ligger forholdene til rette for nok et hyggelig måltid. Vel bekomme!

Temaer: Inspirasjon, Kjøkken


Ann-Kristin Haugen Axelsson's photo

Av: Ann-Kristin Haugen Axelsson

Ann-Kristin Haugen Axelsson er VBs interiør- og retaildesigner. Hun jobber aktivt med utvikling av gode og inspirerende kjøpsopplevelser i VB-butikkene. I tillegg driver hun firmaet Lagom som alltid øyner rom for bedring i private så vel som offentlige rom. Hun har også erfaring som veileder og foreleser for Interiør og Retaildesign-studenter, samt arbeidet mange år i film-, TV- og reklamebransjen der hun utførte oppdrag i inn- og utland, som rekvisitt maker og med interiør.

Følg på LinkedIn

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg