Fresh opp badet på budsjett: 7 tips til enkle grep som skaper fornyelse

Av Kristin Hofsli 28. mars 2024

Fresh-opp-badet

Totalrenovering er ikke alltid svaret når du drømmer om nytt bad. Med riktig styling og små grep kan du få badet til å føles nytt og fresht, uten at det trenger å koste skjorta. Her er interiørdesigner Kristin Hofslis beste, budsjettvennlige tips til hvordan du kan fornye badet, og få maks ut av rommets potensiale.

Bytt ut håndtak og knotter

En enkel og rask måte å skape fornyelse på, er å bytte gamle knotter og håndtak på baderomsinnredningen. Det vil gi badet et oppdatert og mer moderne uttrykk. Å velge en knott i den stilen du liker er også en fin måte å tilføre personlighet på, og vil bidra til å skape et helhetlig uttrykk.

Prioriter oppbevaring

Badet skal romme en rekke dagligdagse produkter og gjenstander. Disse er ikke alltid like pene å se på, og kan lett bidra til et rotete, uorganisert uttrykk. For å skape et rent og ryddig uttrykk, kan det være lurt å organisere ting i grupper og la alt ha en fast plass. Bruk kurver, skuffeinnredning, oppbevaringsbokser og små fat for å frigjøre benkeplass og organisere tingene dine.

Ikke glem å utnytte veggplassen, og sørg for å ha nok kroker og knagger til oppheng av håndklær og klær som ellers fort kan havne i en haug på gulvet.

605. Emma åpen skuff m stikk og lys

Praktisk oppbevaring med Emma Baderomsmøbel fra Linn Bad

Dekorer med nytt baderomstilbehør

Såpeholdere, håndklær, små skåler, duftlys og annet baderomstilbehør er en ypperlig måte å skape fornyelse på, og samtidig uttrykke personlig stil. Enten du liker et mer dempet og minimalistisk uttrykk, eller er mest glad i mønstre og farger vil små detaljer bidra til å friske opp interiørstilen og gi nytt liv til badet.

Ønsker du hotellfølelse vil en veggmontert såpeholder gi et eksklusivt preg. For et mer hygienisk alternativ kan du for eksempel gå for en berøringsfri variant. For et gjennomført uttrykk kan det være lurt å velge større tilbehør som toalettbørste, søppelbøtte og såpeholder i samme farge og serie. Så kan du heller bryte opp og skape kontraster med tekstiler og mindre dekorelementer.

I katalogen VB Favoritt har vi samlet våre varmeste anbefalinger for produkter og utstyr til badet. Se katalogen her.

ART1500010146_3
Praktiske vegghengte dusjkurver i hvit fra Tiger
ART26525_1
Ume skittentøyskurv fra Zone
ART1500010746_3
Praktiske vegghengte dusjkurver i sort fra Tiger
ARTVB33312_4

Lucca Slim Universal toalettsete i sort med soft close

INR-Moodboard-Mobler-Grepp-Handtag
Stort utvalg av knotter og håndtak fra INR

Bytt dusjhode og toalettsete

Hvis du flytter inn i et gammelt hus, eller har planer om å selge boligen din, så kan det være en god idé å bytte ut enkle ting som toalettsete, dusjforheng og dusjhode. Å sørge for at badet ser rent og pent ut, ved å fjerne gulnede toalettseter som smeller, erstatte falmede dusjforheng og fornye slitne, kalkbelagte dusjhoder, er rimelige tiltak som umiddelbart løfter standarden på badet.

Forny gulv og vegger med maling

Har du et bad av eldre årgang, med fliser eller en veggfarge som føles utdatert, kan du gjøre det mer moderne med et malingsstrøk. Å male vil være et mye rimeligere alternativ enn å totalrenovere og å få flisene fjernet. Bare husk å bruke våtromsmaling, og å forhøre deg med fagfolk om nødvendig forarbeid og fremgangsmåte før du går løs med penselen.

Les også: Hvor lang levetid har et bad?

Hev standarden med tilbehør i naturmaterialer

Et tips for å løfte helhetsinntrykket og å få frem spafølelsen, er å velge tilbehør av naturlige og gode materialer. Lune og dempede ton-i-ton-farger vil skape en avslappende atmosfære. Lek deg gjerne med ulike teksturer for å skape spill i interiøret, og tenk materialer som treverk, flettede kurver, bambus, keramikk, glass, bomull og lin.

Få inn grønne planter

Grønne planter er en rimelig måte å skape fornyelse på, og vil tilføre mye liv og farge til et bad, samtidig som de bedrer luftkvaliteten. Bare sørg for å velge planter som trives i et miljø med høy luftfuktighet. Heng dem fra en passende høyde eller plasser dem i en dekorativ krukke, som for eksempel en klassisk terrakottakrukke, og sett dem i vinduskarmen for et umiddelbart løft. Voilà!

VB-009875-0_Vikingbad_Groos miljøbilde

Du finner alle våre produkter her

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Bad, Inspirasjon


Kristin Hofsli's photo

Av: Kristin Hofsli

Kristin Hofsli står bak interiørfirmaet APT88 hvor hun jobber som daglig leder og interiørdesigner.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg