Vis meg kjøkkenkranen din og jeg skal fortelle deg hvem du er!

Av Kirsti Must 9. januar 2020

VB_kjøkkenkraner_foto_danielle-alvarado-1427791-unsplash

Kjøkkenkranen spiller en sentral rolle på kjøkkenet. For noen er den utpekt til å være blikkfanget i rommet, mens den for andre er et bruksverktøy. En kjøkkenkran kan fortelle mye om den som har valgt den. Romantisk, praktisk, trygghetssøkende, trendy. Hvilken type er du? Eller: Hvilken kran ville du valgt?

Den individualistiske: Kjøkkenkranen min skal passe til det meste og se bra ut

Du har et hjem fullstendig innredet etter egen smak, uavhengig av trender. Trolig en god blanding av nytt og gammelt. Kjøkkenkranen din? Den skal selvfølgelig passe inn og ha et litt personlig preg. Jeg tror du ville likt denne kranen fra Grohe:

Grohe Mina kjøkkenbatteri med svingbar tut

Minta kjøkkenbatteri med svingbar tut og uttrekkbart utløp

Den funksjonelle og trofaste: En kjøkkenkran skal tåle stor påkjenning

Du bruker kjøkkenet mye og er opptatt av at ting skal fungere og tåle både hverdag og fest. For deg er det viktig at ryddejobben etter middagen kan gjøres i en fei. Kjøkkenkranen må gjerne se fin ut, men det funksjonelle kommer alltid først. Din kran skal være pålitelig i år etter år.

Du bør velge en kjøkkenkran i høy kvalitet og med et gjennomtenkt design, slik at den kan vare lenge. Og kranen bør passe til vasken. Har du en firkantet kjøkkenvask, bør du vurdere en kran med uttrekkbar tut som når ut i alle hjørner av vasken, samtidig som den gjør det enklere å skylle bort matrester. Velger du i tillegg en som har forskjellige strålefunksjoner, blir oppvaskbørsten overflødig. Men kjenner jeg deg rett, kvitter ikke du deg med oppvaskbørsten likevel, trofast som du er.

Rowan Pro Kjøkkenbatteri

Rowan Pro kjøkkenbatteri har en praktisk tut som gjør det enkelt å skylle kjøkkenkummen

Trendsetteren: Min kjøkkenkran skal matche stilen min

Okei, du er kanskje ikke den som setter trendene, men du liker å følge dem. Hjemme hos deg ser det alltid oppdatert ut. Litt som i interiørmagasinene. Du er opptatt av detaljer og bytter ut mindre interiørelementer etter mote og sesong. For deg er kjøkkenkranen en viktig detalj, men du skjønner selvfølgelig at den skal vare noen år. Sorte kraner har inntatt kjøkkenet de siste par årene, og trenden ser ut til å vare. Kanskje er denne kranen fra Damixa akkurat deg?

Silhouet kjøkkenbatteri med høy tut i sort matt utførelse

Silhouet kjøkkenbatteri med høy tut i sort matt utførelse

Trygghetssøkeren: Kjøkkenkranen må kunne stenge av vannet

Noen er mer opptatt av sikkerhet enn andre. Er du blant disse, har du trolig allerede installert en vannstopper på kjøkkenet ditt. Skal du ut og reise, kan du fort bli i tvil om du har slått av den manuelle avstengningsventilen som sitter på kjøkkenkranen og som er koblet til oppvaskmaskinen. Har jeg rett? Da bør du velge en kjøkkenkran som stenger vannet selv, som for eksempel Cubista. Den stenger vannet etter tre eller tolv timer. Eller kanskje en egen elektronisk avstengningsventil? Begge kan gi deg ro i sinnet.

Cubista kjøkkenkran med elektronisk avstengningsventil

Cubista kjøkkenbatteri stenger vannet helt selv

Praktikeren: En hybrid kjøkkenkran er tingen!

Er du en hobbykokk? Eller bare praktisk anlagt? Du er trolig uansett opptatt av at ting skal skje raskt og enkelt. En hybridkran er et naturlig førstevalg for dere begge, siden en slik kran forenkler både matlagingen og andre oppgaver i hjemmet.

En hybridkran kan brukes med og uten berøring. Den berøringsfrie funksjonen gjør at du kan vaske hendene dine mens du lager mat – uten at kranen blir skitten. Samtidig kan du lett bytte til den manuelle hendelen når du for eksempel skal ha et glass med kaldt vann eller skylle av tallerkener. Jeg slår gjerne et slag for Oras Optima hydride kjøkkenkran. Den er i tillegg utstyrt med et digitalt temperaturdisplay og elektronisk avstegningsventil for oppvaskmaskinen. Et kinderegg for praktikeren!

VB_julegavetips_hybrid kjøkkenkran_NRF4200377_1

Oras Optima er Rolls Royce ved kjøkkenvasken din!

Fikk du bekreftet hvilken type du er – eller hva slags kran du bør velge? Kanskje trenger du råd for å velge rett kran? Da kan du kontakte en VB Rørlegger. Eller begynne med å sjekke ut VBs webside for kjøkkenkraner hvor du blant annet finner produkter fra mange kvalitetsleverandører.

Går du med planer om nytt kjøkken, anbefaler jeg deg også å besøke temasiden vår om kjøkken eller å laste ned e-boken vår med VB Rørleggerens beste råd!

Last ned Rørleggerens beste råd til deg som skal ha nytt kjøkken

Temaer: Kjøkken


Kirsti Must's photo

Av: Kirsti Must

Kirsti Must jobber som butikkansvarlig hos Kirkenes Bad & Kjøkke, hvor hun har vært i tre og et halvt år. Hun har 11 års erfaring med planlegging av kjøkken, bad og garderober.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Last ned guide Rørleggerens beste råd til deg som skal ha nytt kjøkken

Siste innlegg