Hva slags kjøkkenkran passer deg og familien best?

Av Gro Bjørnstad 19. mai 2022

Kjøkkenkran for familien_2-1

Alle familier er unike og har sine behov. Ikke minst gjør dette seg gjeldende når det kommer til hvilken kjøkkenkran man velger. Vet du hvilke funksjoner du burde ha i en kjøkkenkran for å tilfredsstille alle dine hverdagslige behov?

Praktisk i en hektisk hverdag: Fusion Round fra Quooker gjør matlagingen til en lek.

Den matglade familien

For noen er kjøkkenet et fristed hvor man slapper av med å lage og eksperimentere med velsmakende retter. Da kan det lønne seg å investere i et kjøkken som gjør matlagingen til en lek.

Hansgrohe har utviklet kraner med flere funksjoner for å forenkle matlagingsprosessen. Den mest innovative funksjonen er den egne salatvaskeren som skånsomt skyller frukt og grønnsaker med flate stråler. I tillegg har kranene uttrekkbar slange som gjør det enkelt å fylle gryter.

ART73837670_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den praktiske familien

Hvem elsker vel ikke smarte og praktiske løsninger? Det er mange smarte grep man kan gjøre på kjøkkenet, men et av de smarteste er å skaffe seg en kran med uttrekkbar tut eller fleksibel slange. Det gjør det blant annet enklere å vaske store gryter, fylle høye karafler og spyle kjøkkenkummen.

Flere kraner med uttrekkbar tut har også funksjon for å bytte mellom vanlig stråle og dusjstråle, som gjør at du blant annet enkelt og skånsomt kan vanne planter og urter.

Den estetiske familien

For mange er det viktig at kjøkkenkranen glir inn som en pen del av kjøkkenet. Spesielt for de med åpen kjøkkenløsning kan kranens utseende ha mye å si for romfølelsen og estetikken. Heldigvis har mange av våre leverandører fokus på å skape vakre kraner til enhver stil og smak.

Tapwell har skapt en kran med et elegant og klassisk utseende. Bor du i en eldre bolig og ønsker at interiøret skal gjenspeile det originale uttrykket er dette en nydelig kran, som i tillegg er av høy kvalitet.

Alle har sin unike stil og alle skal kunne finne den kranen som passer seg. Den tidligere standarden om at vasken og kranen skulle være i krom er heldigvis for lengst utdatert. Matt svart har de siste årene blitt veldig populært. I tillegg har flere fått øynene opp for messing og kobber, som kommer i både børstet og polert finnish.

Den travle familien

I en travel hverdag gjelder det å ha løsninger som sparer mest mulig tid. En kran som kan gi deg kokende vann i tillegg til kaldt og varmt, kan spare deg mye tid på både matlaging og rengjøring. Blant annet får du kokende vann til egg på sekunder, og du kan enkelt dampe grønnsaker i vasken.

Det gjør det også lekende lett å for eksempel rengjøre smokker eller lage seg en kopp te etter en lang dag.

Kranene fra Quooker kommer i mange former og farger, og alle kan finne en kran som passer sitt hjem i deres serie. I tillegg finnes de med eller uten uttrekkbar slange.

Kranene er selvsagt barnesikre, så du ikke trenger å bekymre deg for at små barn brenner seg på varmt stål eller kokende vann.

Quooker-2

Den bærekraftige familien

For mange er bærekraft en viktig faktor når man skal velge komponenter til boligen sin. Heldigvis har også flere og flere kranprodusenter satset på å lage holdbare kraner som sparer mest mulig vann.

Oras er en av produsentene som gjør tiltak for å sørge for bærekraftige og energisparende produkter. Blant annet satser de på kraner med berøringsfri funksjon, som i det lange løp sparer store mengder vann og energi.

Vil du ha flere råd for å velge rett kran? Da kan du kontakte en VB Rørlegger. Eller begynne med å sjekke ut VBs samleside for kjøkkenkraner hvor du finner produkter fra mange kvalitetsleverandører.

Går du med planer om nytt kjøkken, anbefaler jeg deg også å besøke temasiden vår om kjøkken eller å laste ned e-boken vår med VB Rørleggerens beste råd!

Last ned Rørleggerens beste råd til deg som skal ha nytt kjøkken

Temaer: Kjøkken


Gro Bjørnstad's photo

Av: Gro Bjørnstad

Gro har jobbet i VB Veto Rør i Gjerdrum siden starten i 2006. VB Veto Rør er en liten rørleggerbedrift med veldig varierte arbeidsoppgaver, deriblant mye rehabilitering av bad, kjøkken og vaskerom. Gro er ansvarlig for alt det daglige kontorarbeidet, og lager i tillegg forslag på gode løsninger og innredninger til bad og vaskerom for kunder. Hun er opptatt av at det skal være praktisk, samtidig som det er viktig at resultatet ser bra ut.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg