Frosne rør? Slik sparer du penger om du må ha rørleggerhjelp!

Av Per H Olsen 10. januar 2019

VB_frosne_vannrør

Har du fått frosne vannrør? Det er kanskje en mager trøst, men du er ikke alene om det. Vi har hatt mange tineoppdrag gjennom tidene, bare sist vinter hadde vi over hundre. Det har gitt oss erfaring som kommer kundene til gode. I denne artikkelen kan du lese om hva du kan gjøre for å korte ned rørleggerens besøk hos deg – og dermed spare penger!

Før du ringer rørlegger, kan det være lurt å ha svarene på disse spørsmålene:

 • Er hele huset uten vann eller er det bare deler av huset?
 • Er både kaldt- og varmtvann borte?
 • Vet du hvor stoppekranen er og om den virker?
 • Er det varme i rommet der vannet kommer inn?

Har du dette klart og i tillegg kan gi oss informasjon knyttet til spørsmålene nedenfor, kan vi utføre jobben både bedre og rimeligere. Vi har med oss rett verktøy med en gang og vet hva som må gjøres.

Spørsmål ved frossent vann

Erfaringen vår viser at veldig mange vet svært lite om rørene og kranene de har i huset. Vet du for eksempel hva slags stoppekran du har? Eller hva slags rørtype som er benyttet? Slik forhåndsinformasjon er til stor nytte:

 • Boligens byggeår
 • Rørtype: Galvanisert/jern, kobber eller plast? Dimensjon på vannledning: 25 mm, 27 mm, 32 mm eller 40 mm?
 • Type stoppekran: Rødt ratt, kuleventil eller annet?
 • Kommer vannledningen opp av gulv eller i rørskap?
 • Står stoppekran i rom med sluk?
 • Er det langt fra stoppekran til ytterdør eller er det et vindu i nærheten?
 • Er det kommunalt eller privat vann? (og hvis det er privat, hvor langt er det til brønn?)
 • Dersom du har privat brønn sjekk om det er vann der før du ringer

Det kan også være smart å ha nummeret til rørlegger lett tilgjengelig. Så slipper du å lete etter det den dagen du trenger det raskt. VB har rørleggere over hele landet. Du kan finne hvor din nærmeste er ved å gå inn på Finn VB Rørlegger.

Les også: 6 tips mot vannskader og frosne rør om vinteren

Du er kanskje interessert i hvordan du enkelt kan unngå vannskader generelt også? Last ned sjekklisten vår #DIY – Unngå vannskader. Listen inneholder en oversikt over sårbare punkter i boligen som du bør kontrollere jevnlig. På den måten reduserer du risikoen for flere utforutsette utgifter. New call-to-action

 

Temaer: Forebygge vannskader, Bli rørlegger


Per H Olsen's photo

Av: Per H Olsen

Per H Olsen er daglig leder i VB Tromsø/Høytrykksvakta AS, og har vært i bransjen over 10 år. Han har tidligere jobbet som daglig leder i over 30 år i forskjellige bransjer. Sitter i styret for Rørentreprenørene Norge avdeling Troms, og ORIN opplæringskontor for lærlinger. Fagfeltene til VB Tromsø/Høytrykksvakta er rørlegging, forsikring, kommunalteknikk og graving.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Siste innlegg