Baderomstrender 2024: Årets nøkkelord er personlig luksus

Av Kristin Hofsli 21. mars 2024

Baderomsmøbel Mie Trend 120 cm i fargen Plomme fra Vikingbad

Hva kan vi forvente av baderomstrender i 2024? Vi har snakket med interiørdesigner Kristin Hofsli, som har utpekt årets viktigste baderomstrender. Mer enn noen gang er vi opptatt av å innrede badene våre bevisst, personlig og multifunksjonelt. Stikkord er personlig luksus, varme fargetoner, bærekraft og taktile teksturer.

Personlig luksus

Årets stilvalg kjennetegnes av personlig luksus. En trend som handler om at badet skal være mest mulig skreddersydd til deg som person, for å dekke behovene til deg og de du bor sammen med. Flere velger skreddersydde baderomsmøbler istedenfor standardiserte løsninger, og vi ser at kundene er mer opptatt av å gjøre personlige tilpasninger når det kommer til farger, materialer og ekstra tilvalg og funksjoner. Har du barn kan det for eksempel dreie seg om at de minste får sin egen, tilpassede skuff helt nederst.

Vegghengte såpeholdere og innebygde hyller som gjør at du får sjampoflasker og kremer inn i skap og opp fra gulvet, er også en måte å tilføre personlig luksus på. Det er ikke nødvendigvis pris det går på, selv om personlig luksus kan høres dyrt og eksklusivt ut.

Les også: Hva koster det å pusse opp badet?

Gode oppbevaringsløsninger

I 2024 blir det enda viktigere å bruke tid på å finne den mest optimale romløsningen, slik at vi kan utnytte plassen på badet best mulig. Det kan for eksempel dreie seg om å gjøre justeringer i planløsningen, bygge nisjer eller å se på muligheten for plassbygde løsninger.

Vi velger gjerne litt større baderomsmøbler med god plass til oppbevaring, og pyntegjenstander og dekorelementer som ikke bare er pene og se på, men som også er funksjonelle. Eksempler kan være kurver og krakker med ekstra avlastningsplass, speil med skjult oppbevaring og grønne planter som frisker opp og skaper trivsel.

Lurer du på hvilke muligheter og begrensninger som finnes på ditt bad? Ta kontakt med din nærmeste VB-rørlegger for å få gode råd.

Varme og brente fargetoner

Når det gjelder fargetrender ser vi en tydelig dreining mot varme, brente fargetoner, kombinert med klassiske materialer som marmor. Gjerne i bruntoner eller med røde linjer. Tidligere har kjøligere toner som grått og hvitt preget fargevalgene på badet, men i 2024 er det dype og varme farger som terrakotta og burgunder som gjelder. For armaturer ser vi tendenser til varmere fargevalg som bronse, varmt børstet stål og kobber.

Kortreist produksjon og langsiktig design

Å mikse gammelt med nytt har lenge vært en trend, og er noe vi vil fortsette å se mer av i 2024. Vi verdsetter kortreist produksjon og langsiktig design, og er opptatt av å velge kvalitet og holdbare produkter. Slitesterke baderomsmøbler, armaturer og dusjvegger som er designet for å tåle daglig bruk, og fliser som tåler at vi mister ting på det, er noe vi prioriterer.

Les også: Pusse opp badet – hva kan jeg gjøre selv?

Taktilitet og tekstur

Badet skal være et rom for velvære og avslapning. Å velge materialer og dekorelementer som appellerer til sansene, spesielt gjennom taktilitet og struktur, står i fokus. Naturlige materialer, stemningsbelysning og teksturerte overflater ønsker oss velkommen og bidrar til å skape et taktilt og naturlig miljø på badet. Terrakottafliser og fliser med 3D-effekt er spesielt i vinden og gir et spennende og strukturert uttrykk.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Bad, Inspirasjon, Baderomstrender


Kristin Hofsli's photo

Av: Kristin Hofsli

Kristin Hofsli står bak interiørfirmaet APT88 hvor hun jobber som daglig leder og interiørdesigner.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg