Derfor bør du benytte digitale rørleggere

Av Ronny Vikeså 9. november 2017

VB_Smart_digitalt_kvalitetsverktøy_v7-506314-edited.png

Å sørge for dokumentasjon er en viktig del av en rørleggers arbeidsoppgaver, enten det gjelder små oppdrag utført i private boliger, eller større prosjekter i næringsbygg. Det tar vi i VB på alvor. Også digitalt. 

Digital dokumentasjon på VVS-arbeider

Det faktum at dokumentasjonsjobben er i ferd med å bli heldigital for mange av oss, sikrer mer enn at dokumentasjonen blir lagret for framtiden. For deg som kunde og oppdragsgiver, har det også flere andre fordeler, ikke minst i form av økt kvalitet på leveranser, bedre service og effektivt vedlikehold. 

Det finnes mange digitale løsninger på markedet i dag. VB har utviklet kvalitetsverktøyet VB Smart.

VB Smart -  digital kvalitetssikring

VB Smart er et digitalt kvalitetsverktøy som sikrer både kunder og rørleggerbedriftene i VB økt kvalitet og bedre dokumentasjon i hverdagen. En smartere måte å jobbe på rett og slett. Verktøyet ble tatt i bruk i januar 2016 og brukes per november 2017 av 58 rørleggerbedrifter rundt i landet. Målet er at alle rørleggerne i VB skal ta dette i bruk, slik at også alle kundene våre skal få tilgang til fordelene dette gir.

VB Rørleggeren som er ute på oppdrag bruker en app. Appen viser hva oppdraget går ut på, og inneholder blant annet prosedyrer – kall det gjerne avanserte sjekklister – som beskriver jobben fra start til slutt. Så når du ser en VB Rørlegger som står og henger over mobiltelefonen sin ute på oppdrag, er sannsynligheten stor for at han eller hun ikke er på Facebook, men registrerer detaljer om akkurat ditt bygg. 

Økt kvalitet – riktig første gangen

Sjekklistene sikrer at arbeidsprosesser og regelverk blir fulgt til punkt og prikke. De inneholder også tips og veiledninger for rørleggeren. På den måten blir jobben riktig utført første gangen. Rørleggeren kan dokumentere med bilder at jobben har blitt faglig korrekt utført. Hverken du eller rørleggeren trenger å lure i ettertid. Bildene følger selvsagt med den øvrige sluttdokumentasjonen du som kunde får når oppdraget er ferdig utført.

Prosjektering av VVS, installasjon av varmepumpe eller service på varmeanlegg?

VB_Smart_sjekkliste_app_vvs-428924-edited.pngHvilke oppgaver trenger du å få utført? VB Smart inneholder 130 lister på tiltaksliste 1-3, basert på norske standarder. De beskriver nøyaktige prosedyrer på en rekke forskjellige arbeidsoppgaver, enten det er snakk om søknader og godkjenninger for prosjekterte VVS-arbeider, eller installasjon av varmepumpe, for å nevne noe. Er oppdraget helt spesielt og vi ikke har ferdige lister for det, utarbeider vi prosedyrer og sjekklister spesialtilpasset dine behov. Og selvfølgelig etter gjeldende forskrifter.

Bedre service og effektivt vedlikehold

Når utførte arbeider er lagret digitalt, betyr det igjen at påfølgende serviceoppgaver også blir korrekt og raskere utført enn tidligere. Vedlikeholdet blir mer effektivt. Skal du inngå serviceavtale for VVS-anlegg eller installasjoner, bør du derfor etterspørre bruk av digitale verktøy.

Boligmappa – digital plattform for boligdokumentasjon

Vi har også knyttet VB Smart opp mot Boligmappa som er "Norges største plattform for boligdokumentasjon". Tjenesten er koblet til relevante offentlige register, slik som matrikkelen (Norges offisielle register over fast eiendom), borettsregisteret og Brønnøysundregisteret.

Boligmappa kan benyttes for alle typer bygg og boliger i Norge, fra hytter til større næringsbygg og svømmehaller. Den er et ypperlig sted for å samle virksomhetens FDV-dokumentasjon. Du kan lese mer om Boligmappa Bedrift her.

Oppdragene blir registrert av kvalifiserte fagfolk, og «digitaliserer bort» svart arbeid som er et stort problem i byggebransjen. En klar fordel det også.

Krav til dokumentasjon

Flere lover og forskrifter stiller krav om dokumentasjon for å drifte bygg. Vil du lese mer om dette, anbefaler jeg at du tar en titt på artikkelen Minimumskrav til dokumentasjon og sporbarhet i drift av bygg. Jeg regner med at du sørger for at dokumentasjonen din er digital?

Last gjerne ned e-boken vår om internkontroll også. Her finner du mange tips til hvordan du kan imøtekomme krav knyttet til VVS-arbeider og rutiner.

Ønsker du samarbeid med en rørleggerbedrift som også kan digital dokumentasjon – bør du kontakte en VB Rørlegger!New Call-to-action

 

 

 

 

Temaer: VVS, Digital dokumentasjon


Ronny Vikeså's photo

Av: Ronny Vikeså

Ronny Vikeså er utdannet rørlegger og har jobbet hos VB Rørlegger Gunnar Larsen siden han begynte der som lærling i 2000. I dag jobber han som prosjektleder i bedriften. Ronny har erfaring fra flere områder, blant annet varmeanlegg, serviceoppdrag, VVS-installasjoner i eneboliger, oljeutskilling for bilverksteder og arbeider knyttet til damp- og trykkluft. De senere årene har han også jobbet mye med VBs digitale dokumentasjonssystem, "VB Smart".

Epost

Webside

Relaterte innlegg

  • Skriv en kommentar

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Proff.
Besøk VB Bloggen Privat ›

New Call-to-action

Siste innlegg

Temaer

Se alle