Unngå dette når du skal vaske badet

Av Torbjørn Aamodt 10. desember 2020

VB_vasker-du-badet-ditt-feil_foto_shutterstock_15699133

Vasker du badet ditt på autopilot, og med vaskemidlene du alltid har brukt? Eller bruker du rådene du fikk da du flyttet hjemmefra? Det kan være at både rengjøringsmiddelet og mammas gamle triks er mer ødeleggende, enn bra for badet. Her er fem tips for å unngå feilene mange gjør.

1. Unngå grønnsåpe

Mange elsker grønnsåpen med den velkjente og tradisjonelle duften. De bruker til og med betydelige mengder for at lukten skal sitte godt i. Men det mange ikke vet, er at grønnsåpe legger igjen et fettlag som gir gode vekstforhold for sopp. Jeg har fortsatt til gode å møte en som har lyst til å ha det på baderommet.

2. Unngå eddik

Jepp. Det er en del som opp gjennom årene har fått råd om å bruke eddik. Med hell, for det er egnet til mye, blant annet til fjerning av kalk i fuger. Men ikke la deg friste, det kan fort bli søl på flisene. I tillegg til misfarging og etsing.

Ta gjerne en titt på disse tipsene hos Vi i villa: Dette bør du ikke bruke eddik til.

Ekstra tips: Fug Rens

3. Unngå skuremiddel

Noen tror at skuremiddel er det som skal til for å fjerne kalk i fuger og vanskelige flekker på fliser. Nei, nei, og atter nei, er min kommentar til det. Flisene kan fort få riper og bli matte. Dropp skuremidler og hold deg til en myk klut og mildt rengjøringsmiddel.

Vi ser at mange rett og slett bruker for mye vaskemiddel også. Overdreven bruk av sterke vaskemidler ødelegger plasten i dusjkabinetter, og på do-knapper. Når det gjelder sistnevnte bør du unngå å bruke spray som trenger ned i knappen. Hold deg til klut og mildt rengjøringsmiddel her også.

Ekstra tips: Perfekt Acrylpolish

For å holde dusjhjørnet og dusjveggene fine og rene er det enkleste å bruke en nal etter dusjen. Når vannet tørker på glass og fliser legger det igjen rester av kalk. Bruker du nalen etter hver dusj (det tar kanskje 30 sekunder), slik at du får av så mye vann som mulig vil, du se at fliser og glassvegger ikke blir matte av kalk. Dessuten blir de enklere å rengjøre. Og det er vel greit? 

Ekstra tips: Glassklar

4. Unngå å «freshe» opp toalettet med WC-blokker

WC-blokker bidrar til innbydende lukt på badet, og kan til og med gjøre det til en grei opplevelse å kikke ned i do-skålen. Men der stopper det også. Og konsekvensene det kan få hvis blokken i sin helhet forsvinner videre ned i røret og tetter alt, veier ikke opp for fordelene.

Da må nemlig rørleggere som meg tilkalles for å ordne opp. Misforstå meg rett, jeg kommer selvfølgelig gjerne. Men samtidig vil jeg også hjelpe deg med å unngå ekstra kostnader. Så derfor: dropp WC-blokken i toalettet. Finn andre alternativer om nødvendig.

Ekstra tips: Maxgel toalettrens

5. Ikke unngå å rense sluk og vannlås

Dette punktet handler om hva mange ikke gjør. Det er ingen morsom jobb å rense sluk og vannlås, men det må gjøres. Minst en gang i året. I tillegg bør du gjøre det til en vane å alltid fjerne hår fra slukristen etter hver dusj. Gjør du en god jobb her, minsker sannsynligheten for at du må be en rørlegger på besøk.

Les mer: Slik forlenger du holdbarhetsdatoen på badet ditt

Konklusjon

Konklusjonen er egentlig nokså enkel: Ikke gjør feilene ovenfor. Du kommer langt med en nal, et mildt vaskemiddel og noen myke mikrofiberkluter. Skulle du få behov for mer effektive produkter for å fjerne kalk, få fugene pene igjen, eller kanskje fjerne riper i badekaret, kan du sjekke utvalget vårt på vb.no.

New Call-to-action

 

Temaer: Bad, Helse, sikkerhet og velvære


Torbjørn Aamodt's photo

Av: Torbjørn Aamodt

Torbjørn Aamodt jobber som innkjøps- og markedssjef i VB Aamodt VVS i Søgne utenfor Kristiansand. Han startet som rørleggerlæring i 2000. Etter endt læretid tok han i 2003 svennebrev og fullførte mesterutdanningen i 2007. Han arbeider i administrasjonen med daglig ansvar for innkjøp, forsikringsjobber, servicejobber og markedsføring.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg