Hva slags speil skal du velge på badet?

Av Lene Kroken 31. mars 2021

Nordisk-1_1000x562

Speilet er en viktig del av utstyret på baderommet, men hva er det viktig å tenke på når du skal velge speil? Skal det være praktisk, trendy, eller er det mulig å få til begge deler?

Utnytt plassen med et speilskap

De aller fleste som kjøper baderomsmøbel hos Korsbakken, velger speilskap. Et speilskap er utrolig praktisk når det gjelder oppbevaring av alle småtingene vi har på et baderom. Det gir også et ryddig inntrykk når småflasker, hårspray og tannbørsten er skjult bak speildørene.

På et speilskap er det flere detaljer det kan være lurt å sjekke. Mye av dette er ikke alltid standard på de rimeligste modellene, men her er noen tips om hva du kan se etter:

  • Har speilskapet stikkontakt til hårføner og barbermaskin? Det er en stor fordel å ha dette tilgjengelig i skapet.
  • Er det speil på én eller begge sider av dørene? Når du har speil på innsiden av døren blir det enklere å se antrekk og hår fra forskjellige vinkler.
  • Er lyslist under speilet inkludert? Dette er en detalj som gir et ekstra tilskudd til lyset på baderommet og et fint lys over servanten.

Velg et spennende baderomsspeil med lys

LED-lys har gitt mange muligheter for bedre lys, også for nye, dekorative løsninger.

Et speil med lys rundt hele rammen kan gi en effektfull detalj i rommet, samtidig som det gir et godt og behagelig lys for ansiktet. Rammen kan være i forskjellige farger slik at det understreker resten av interiøret, eller det kan være uten ramme og gi et rent og lekkert inntrykk. 

3443457576_F

På dette speilet er det en sort ramme med lys rundt kanten og ekstra lys i toppen

Kaldt, varmt eller gult lys på badet?

LED-belysning har også endret fargen på lyset i huset vårt. Å gå fra ganske gult lys i lyspærene til det blå-hvite lyset i LED-lampene, har nok vært uvant for mange. Det kan jo være en trist opplevelse å møte sitt eget speilbilde om morgenen, hvis lyset på badet er helt blå-hvitt. Heldigvis ser vi en endring her.

Etter hvert har mange speil også fått valgmuligheter for farge på lyset, både med dimmere og valg av selve fargetemperaturen i lyskilden, som måles i Kelvin. Jo høyere Kelvin-tall lyset er merket med, jo kaldere blir lyset - og omvendt. Jo lavere tall, desto varmere eller gulere blir lyset. Speilskapene fra Korsbakken har en Kelvin på rundt 4000. Det gir et hyggelig lys på badet en tidlig morgen.

Art_3443455989_BArt_3443455989_CArt_3443455989_A

Disse runde speilene fra Loevschall har forskjellige farger slik at du selv velger hvor hvitt eller gult lyset skal være.

 

Det lille baderommet

Et speil kan gi mye ekstra romfølelse, og for trange, små baderom, kan det være smart å finne plass til et stort speil. Hos oss finner du speilskap og speil med lys i forskjellige fasonger fra 46 cm i til 120 cm.

Det-lille-baderommet_2-Korsbakken_VB

Det er heller ikke noe i veien for å plassere speilet på andre vegger enn rett over vasken, og kanskje har du plass til ett større speilskap over toalettet? Da får du en 3-i-1-løsning: Ekstra romfølelse, ekstra lagringsplass og ekstra lys.

Les også: Smarte løsninger på små bad

Sminkespeil

Husk at det også finnes speil som forstørrer ansiktet og som kan festes på speilet du allerede har. Uansett om det er for å sette inn kontaktlinser eller fikse sminken, er det enkelte ganger praktisk å kunne sjekke detaljene litt mer nøye.

Bli inspirert

Speil er en viktig del av baderommet både interiørmessig og for eget velvære. Både Korsbakken og VB leverer en rekke andre kvalitetsprodukter som gjør det enkelt å lage ditt nye drømmebad. Følger du @korsbakkenbad i sosiale medier finner du masse inspirasjon med flotte baderom og nye trender. Det samme gjelder selvfølgelig @rorleggerkjeden_vb!

Vil du se flere produkter fra Korsbakken? Sjekk bildekarusellen nedenfor, og besøk gjerne både  vb.no og korsbakken.no for å se nærmere på utvalget vi tilbyr.

Temaer: Prosjekt


Lene Kroken's photo

Av: Lene Kroken

Lene Kroken har 15 års erfaring i VVS -bransjen og jobber for Korsbakken Bad med produktutvalg og markedsføring. Hun har også jobbet på flere renoveringsprosjekt og tegnet baderom.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg