Bli inspirert av baderomstrendene for 2023

Av Ann-Kristin Haugen Axelsson 4. mai 2023

VB2022029_1

I 2023 ser vi flere nye spennende trender innenfor baderomsdesign, med fokus på både naturlige elementer og moderne teknologi. Uansett om du ønsker å skape en rolig oase, luksuriøst spa eller om du trenger et mer funksjonelt bad, finnes det en trend som passer din stil og smak.

Vi verdsetter helse og velvære mer enn noen gang, som gjenspeiles i interiør- og baderomsvalgene våre. Vi ønsker oss rom med helbredende egenskaper, som appellerer til alle sanser med ulike farger og former. I tillegg vil teknologien spille en viktig rolle i valg og bruk av materialer i fremtiden. Vi vil ha energibesparende teknologier, som vann- og strømsparing, energilagring og ressursplanlegging. Flere av oss ønsker kvalitetsproduktet som vil vare over tid, kontra bruk-og-kast-kulturen.

Få naturen inn på badet

En trend som vil fortsette å vokse er å bringe naturen inn på badet. Store blomstermønstre og subtile florareferanser er spesielt populært. Soppen har også fått en renessanse gjennom dekorative elementer på tekstiler, tapeter og lamper. Planter er ikke bare dekorative, men også helsebringende, og tropiske, fargerike blader er å finne i de fleste nordiske hjem.

Retro-trenden har også kommet til floraens verden, fra frodige orkideer til gullranken. Hvis du ønsker å ta naturen med inn på badet, finnes det flere planter som vil trives i dette fuktige miljøet. Noen av disse inkluderer Zamioclcas, Monstera (vindusblad), Sanseviera (svigermos tunge), Aglaonema (sjømannstrøst), Sukkerlenter og Fredsliljer.

VB20190001_INR-planter-paa-badet_V3

Naturlige, holdbare og gjenbrukte materialer

Valg av materialer spiller en viktig rolle når det gjelder å innrede hjemmet ditt. Naturlige og holdbare materialer som tre, stein, marmor, ull og metaller er alle populære valg. I tillegg ser vi en økende interesse for resirkulerte materialer som kan utfordre naturens materialer når det gjelder form, design og holdbarhet.

Noen foretrekker ekte treverk, mens andre kan synes at imitert treverk med slitesterke og vedlikeholdsfrie overflater er mer praktisk. Marmor er et eksklusivt materiale, men på badet kan et komposittmateriale med marmorutseende vare mer egnet, dersom overflaten kan komme i kontakt med syreholdige pleieprodukter. Begge løsningene vil være naturlige og miljøvennlige hvis materialene er ment å vare, er sirkulære og har et lavt miljøavtrykk, med et moderne design.

Metaller har også fått en tydelig plass i norske hjem. Sorte detaljer er fortsatt populære, spesielt på badet, men vi ser stadig flere farger og nyanser bli utfordret i fremtiden. Metaller brukes på stadig flere flater, for eksempel på vegghyller eller hele badekar.  

Reparasjoner og gjenbruk er populært og blir stadig mer trendy. Synlige reparasjoner kan øke verdien til et objekt, og DIY-trenden tar det uperfekte til et nytt nivå. Mange velger å reparere og gjenbruke i stedet for å kjøpe nytt, både av hensyn til miljøet og for å spare penger. Og er man virkelig opptatt av trender, så er det denne vi ikke kommer utenom.

Les også: Pusse opp badet – hva kan jeg gjøre selv?

Nye former fra en svunnen tid

Inn i interiøret strømmer nye former fra en svunnen tid, og det er ikke til å unngå å legge merke til buen som har gjort sitt comeback. Den er å se i døråpninger, på møbler, speil og til og med på tapetet. Det gir oss en smak av 80-tallets store interiørstatement og samtidig en følelse av nostalgi.

Badet er også en del av denne trenden, der avrundede hjørner og retropreg er stadig mer vanlig på baderomsmøbler. Men det er ikke bare hjørnene som får en oppgradering. Riller på overflatene er også en populær trend som vi vil se mye av fremover. Rillet glass er en annen måte å inkludere denne trenden i interiøret, både i små objekter som vaser og glass, og på større overflater som dusjvegger. Rillene skjermer praktisk for innsyn, men lar fortsatt lyset strømme inn.

Speilet er en viktig del av badets interiør, og her er det mye spennende på gang. Runde, firkantede og organiske former er alle synlige i trendbildet, både utenfor og på badet. Speil med integrert belysning har vært populært en stund nå, som ikke kun gir en god og praktisk belysning, men gir også dekorativ effekt.

Det ser ut som at de beste elementene fra fortiden nå kombineres med moderne design, og skaper en spennende ny trend.

Mari 120 m/høyskap hvit matt: Mari er her vist i 120 cm hvit matt med Heine porselenservant. VANGE speil med hvit ramme og lysfelt rundt speilet. 

Sealskin Brave: Det er lett å gi baderommet ditt en oppfriskning med Sealskin Brave. Den ribbeformede overflaten gir den en touch av skjønnhet og styrke. Brave er tøft og bringer en passe dose med lekenhet til baderommet ditt.

Flow 1500 Antrasittgrå: En innovativ serie med tidløst design. Stein møter tre i duse mørke farger. De to ovale speilene Grann bryter med sin mye form og skaper dynamikk i rommet

Sealskin Conical: Conical er en serie av frittståendeprodukter. Serien er laget av porselen og finner i fagene sort, hvit, grønn og blå. Et klassisk og stødig design, som gir det lille ekstra til ditt bad. 

Provence 50+50 sort eik/valnøtt stav: Provence servantskap Sort eik med fronter i valnøtt syav og monaco perselensservanter. Firenze speil med lys og sort ramme. 
Sealskin Mood: En elegant, trendy og funksjonell serie som bringer deg tilbake til en epoke full av luksus og glans. 

Emma 160 mørk eik: Emma kombinerer eikefiner og lakkerte fronter, som gjør at denne serien kan varieres på mange måter. Les mer om denne baderomsserien her.

UME Warm Sand: Elementene i baderomsserien Ume gir et solid og velbalansert uttrykk – både for øyne og hender. 
Mari Smal 80 hvit matt: Mari Smal hvit mat med svarte, mate håndtak. Freya Smal perselensservant, og Hoppa rundt speil med svart matt ramme.

 

 

Sett stemningen ved hjelp av farger

Fargevalg er en viktig faktor når det kommer til å skape riktig stemning i interiøret, der det finnes utallige fargekombinasjoner og muligheter. Vi nordmenn har blitt stadig mer komfortable med å bruke farger i hjemmene våre, og det er en økende trend å bruke farger også på baderomsmøbler. Vi tror at denne trenden vil fortsette å leve godt sammen med ulike materialer.

Det er viktigere er å omfavne fargepsykologien enn å følge en fargetrend som er populær akkurat nå. Se på fargens betydning for rommet og omgivelsene. Alle farger finnes i naturen – fra varme og lune toner hentet fra jordsmonnet, til de frodige sunne grønne skogene, den kjølende og avslappende blå, den kreative gule, energiske oransje, minimalistiske grå og til den elegante sorte.

Les mer: Slik velger du farger til badet i 2023

Personlig interiør

Det er viktig å ivareta de arkitekturiske uttrykkene der det gjelder, men det er like viktig å tilføre personlige elementer som gjør huset og badet til et hjem.

Med personlig interiør mener jeg at badet skal fungere praktisk for deg i hverdagen din. På badet er gjerne oppbevaring nøkkelen til en avslappet morgenrutine, men det betyr ikke at det må være kjedelig! Vi ønsker å holde rotet unna, samtidig som vi vil vise frem vår personlighet og stil gjennom noen utvalgte interiørskatter. Kanskje du har noen spesielle ting som har fulgt deg gjennom livet, eller kanskje du har funnet noen skatter på bruktmarkedet som gir badet ditt en unik og personlig touch.

Det vil alltid være noen trender som varer lenger enn andre. Baderomstrender har en tendens til å holde lenger enn andre, derfor kan det være mindre risikabelt å utfolde seg her – samtidig som en større baderomsoppgradering vil koste mer. Se derfor muligheten i å bytte ut de mindre baderomselementene. Du vil ofte bli overrasket over hvor stor effekt dette vil ha.

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Bad, Baderomstrender


Ann-Kristin Haugen Axelsson's photo

Av: Ann-Kristin Haugen Axelsson

Ann-Kristin Haugen Axelsson er VBs interiør- og retaildesigner. Hun jobber aktivt med utvikling av gode og inspirerende kjøpsopplevelser i VB-butikkene. I tillegg driver hun firmaet Lagom som alltid øyner rom for bedring i private så vel som offentlige rom. Hun har også erfaring som veileder og foreleser for Interiør og Retaildesign-studenter, samt arbeidet mange år i film-, TV- og reklamebransjen der hun utførte oppdrag i inn- og utland, som rekvisitt maker og med interiør.

Følg på LinkedIn

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg