Smarte løsninger på små bad

Av Torbjørn Aamodt 14. februar 2017

Med smarte løsninger kan et lite bad kan være minst like godt som et stort!

Det er ikke alltid mulig å utvide badet ved å "stjele" plass fra andre rom i boligen. Noen av oss må bare leve med at badet er lite, men det betyr ikke at det ikke kan være bra! Her får du tips til smarte løsninger for å utnytte plassen på et lite bad.

Et lite bad kan være akkurat like bra som et stort! Det gjelder bare å finne smarte løsninger som utnytter plassen godt uten at det går på bekostning av funksjon og følelsen av velvære. Badet kan fortsatt være både praktisk og lekkert selv om det er liten plass.

Så, hva er et lite bad? I denne artikkelen definerer vi et lite bad til å være under 6 kvm.

LES OGSÅ: Dette bør du tenke på ved planlegging av store bad.

Smale baderomsmøbler og servanter

Med smale baderomsmøbler kan du innrede i høyden. Gå for vegghengte skap og speilskap – da bruker du veggene til noe fornuftig og unngår å bruke opp gulvplassen.

Det er flere servantserier som har «slim-varianter» - altså smalere utgaver av servanter. Disse tar mindre plass i bredden, i lengden eller begge deler. Det er også mulig å få skrå servanter til plassering i hjørner. Servanten henges direkte på veggen, eventuelt uten underskap om du ikke ønsker eller har plass til det.

Toalettløsninger på vegg

Vegghengte, kompakte toalettskåler frigjør gulvplass og gjør det også enklere å gjøre rent - noe som kan være en utfordring på små bad. Det er også mulig å få toalettløsninger som kan plasseres skrått i et hjørne av badet.

Dusj, badekar eller "dusjekar"?

Det er ikke til å komme forbi at det er utfordrende å få plass til et badekar på et lite bad. Om du likevel vil spandere en god slump av plassen på et kar, bør du kombinere det med en dusjløsning. En glassvegg vil sørge for at dusjvannet havner i karet, og ikke på gulvet.

Dusjkabinett legger også beslag på en stor del av badet ditt, men det er mulig å få tak i smalere varianter som lar deg spare litt av gulvplassen.

Går du for en frittstående dusj, kan foldbare dører eller svingdører være gode løsninger som sparer verdifull plass. Velg klart glass på dusjdørene - det bidrar til en følelse av at rommet er større. I noen rom trenger du heller ikke dører til dusjen. Kanskje holder det med en glassvegg og markert fall på gulvet, slik at vannet renner riktig vei.

LES OGSÅ: Dusjkabinett eller dusjvegger på gulv?

Vask og tørk på liten plass

Hvis du må ha vaskemaskinen din på badet, er det greit å vite at det også finnes smalere versjoner av maskiner. Trenger du tørketrommel, kan du lage en vaskesøyle, hvor tørketrommelen plasseres oppå vaskemaskinen.

Oppbevaring (less is more)

Når det kommer til oppbevaring på små bad, bør du rett og slett prøve å gjøre minimalt ut av det, og lagre kun det aller mest nødvendige der. Alt som ikke brukes daglig eller ukentlig kan med fordel oppbevares andre steder.

Så langt det er mulig, velg innredning og oppbevaringsløsninger som kan henges på veggen, slik at mest mulig av gulvflaten er fri. Utnytt takhøyden gjennom å henge skap over hverandre! Husk at også veggplassen over toalettet kan brukes til hyller eller skap.

LES OGSÅ: Ditt nye bad skal være både lekkert og praktisk

Forstørrende tips

Hold deg til lyse farger! Lyse farger "forstørrer" rommet, i motsetning til mørke farger. Speil gir også en illusjon av at rommet er større enn det det faktisk er. Belysningen er også viktig på små bad. Slå to fluer i en smekk med speil som har integrert lys! Plasser gjerne flere lyskilder på et lite bad – det gir større romfølelse enn bare en taklampe.

Et siste tips - kanskje det viktigste - er å bruke tid på å planlegge badet ditt. Du får det beste sluttresultatet når du har tenkt godt igjennom løsningene. Snakk med en rørlegger dersom du trenger råd eller inspirasjon, og last ned vår gratis e-bok som hjelper deg å planlegge drømmebadet fra A til Å. 


New Call-to-action

Temaer: Bad, Planlegge bad, Hytte


Torbjørn Aamodt's photo

Av: Torbjørn Aamodt

Torbjørn Aamodt jobber som innkjøps- og markedssjef i VB Aamodt VVS i Søgne utenfor Kristiansand. Han startet som rørleggerlæring i 2000. Etter endt læretid tok han i 2003 svennebrev og fullførte mesterutdanningen i 2007. Han arbeider i administrasjonen med daglig ansvar for innkjøp, forsikringsjobber, servicejobber og markedsføring.

Epost

Webside

  • Skriv en kommentar

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg