Video: Annlaug (26) er femte generasjon rørlegger

Av VB 5. februar 2020

 

Egentlig var det interiørdesigner hun ville bli. Annlaug Torgersen begynte derfor på design- og håndverkslinja etter ungdomsskolen. Men noe skurret. Se og les historien om jenta som ble femte generasjons rørlegger.

Etter to år fant Annlaug ut at veien hun hadde valgt ikke passet så godt for henne likevel. Det fristet mer å bli rørlegger  - akkurat som far, bestefar, oldefar og tippoldefar. Derfor begynte hun å gå i lære i familiebedriften VB Rørlegger Torgersen i stedet. Det har hun ikke angret på.

Annlaug synes det er supert å jobbe som rørlegger, og har gode argumenter:

- I dette yrket får du bruke både hjernen og kroppen, du hjelper folk med gode løsninger, og du møter mange hyggelige mennesker.

Ellers har den unge rørleggeren store, lokalhistoriske sko å fylle. Tippoldefar Engval var nemlig den aller første rørleggeren i Sandnes i 1915. På de drøyt hundre årene har både yrket og bransjen naturlig nok endret seg en god del. I dag er jobben preget av lettere løft og mer teknologi. Det er også flere kvinnelige rørleggere i dag enn for hundre år siden, selv om kvinnene fortsatt er i stort mindretall.

Heldigvis har det blitt bedre siden Anlaug var lærling i 2013, og i dag møter hun flere og flere jenter i byggebransjen. Men det er fortsatt behov for enda flere!

Nå skal Annlaug begynne på mesterbrevet, og med det blir hun godt rustet til en dag å ta over driften av VB Rørlegger Torgersen. Det synes far Arne er godt å vite. Som også synes det er kjekt at Annlaug har valgt rørleggeryrket - uten at det noensinne har vært noe press om yrkesvalg.

Vil du vite mer om rørleggeryrket og mulighetene som finnes? Les mer på vb.no/blivbrorlegger!

New call-to-action

Temaer: Bli rørlegger


Av: VB

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Siste innlegg