Rehabilitering av bad: Dette lurer kundene oftest på!

Av Torbjørn Aamodt 31. oktober 2019

VB Rørlegger

Det er noen spørsmål som stadig går igjen når det gjelder rehabilitering av bad. I denne artikkelen kan du lese om de vanligste spørsmålene vi får i møte med våre kunder. Og hva vi svarer selvfølgelig!

Hva innebærer det å totalrehabilitere et bad?

Det er flere begreper som blir brukt ved fornying av bad, og det kan være litt forvirrende. En rehabilitering, eller renovering, innebærer mye mer enn en overfladisk oppussing. Ved en totalrehabilitering blir de gamle veggene fjernet. Gulv blir gjerne pigget opp og lagt på nytt, og gammelt røropplegg og elektrisk blir byttet ut.

Hvordan går vi frem når et bad skal rehabiliteres?

Det aller første vi gjør når vi får en forespørsel er å dra på befaring hos kunden. Her ser vi på eksisterende bad og legger en plan for hvordan jobben kan gjøres. Deretter tegner en av prosjektlederne våre en 3D-tegning og så tar vi et nytt møte der vi går gjennom prosjektet og justerer planen etter eventuelle tilvalg og ønsker om forandringer.

Hvor lang tid tar det å rehabilitere et bad?

Vanligvis tar en slik jobb rundt fire til seks uker fra begynnelse til slutt, avhengig av størrelse og omfang. For å sikre at tidsfrister blir holdt, lager vi en egen fremdriftsplan for de forskjellige fagene, som for eksempel snekker og elektriker, slik at alle utfører sine oppgaver til fastsatt tid.

Last ned e-bok: Slik planlegger du nytt bad

Når kan dere begynne på badet mitt?

Som regel kan vi begynne på et oppdrag i løpet av et par uker, så sant det ikke er søknadspliktig. Hvis noe må byggesøkes, som det for eksempel må hvis det er tenkt et nytt vindu på yttervegg, tar det litt lenger tid. En eventuell byggesøknad tar vi oss av. 

Må jeg bestille håndverkere selv?

De fleste av våre kunder foretrekker å få nøkkelferdig bad til avtalt pris og avtalt tid, uten at de må involveres i prosessen. Derfor har vi egne prosjektledere som sørger for å bestille levering av utstyr og materialer til rett tid, og som holder kontakten med andre faggrupper. Svaret her blir altså nei, du du må ikke bestille håndverkere selv.

Hva gjør dere med søpla?

Noen har hørt historier om – eller de har opplevd - håndverkere som ikke rydder etter seg. Det er jo en grunn til at spørsmålet blir stilt, og jeg synes det er bra at folk spør. Vi er opptatt av å gjøre en god jobb og har fokus på miljø. Du som kunde skal slippe å bekymre deg for avfallet som oppstår. Det tar vi oss av. Avfallet blir levert til godkjent gjenvinningsmottak som sørger for rett håndtering, og for at det som kan gjenvinnes blir til nye ressurser.

Blir det mye støv?

Det er ikke til å komme fra at det blir en del støv når noe skal meisles og gulv skal pigges opp. Selv om vi dekker til så godt vi kan, pleier vi likevel å anbefale å fjerne klær, tøy og lignende som ligger i nærheten av der det jobbes, fordi det gjerne oppstår en del svevestøv i luften. Greit å være forberedt på.

Skifter dere ut alt av rør og elektrisk?

Vi skifter ut den delen av avløpet vi kommer til, skifter rørene til rør i rør og lager nytt sluk. Vi anbefaler også at elektrisk utstyr blir byttet ut, men her gjøres det individuelle vurderinger.

Hva koster det å rehabilitere et bad?

Alle lurer selvfølgelig på pris. Naturlig nok. Vi snakker tross alt om noe som er en betydelig investering for de fleste. Vi i Aamodt VVS tilbyr kundene våre en fastpris hvis de ønsker det. Prisen vil variere fra størrelsen på badet. Hos oss får du eksempelvis et bad på inntil 3 m² fra i underkant av 175 000 kroner*. Da leveres badet nøkkelferdig med en fast utstyrspakke. Det kan du lese mer om i denne brosjyren. 

Les også: Hva koster det å pusse opp badet?

Garanterer dere tett bad?

Ja, det er faktisk noen som lurer på det også. Vi leverer selvfølgelig tett bad. Solid våtromskompetanse, kvalitetsarbeid i henhold til forskrifter -  og en god dose yrkesstolthet – gjør at vi garanterer at badet du får, blir vannsikkert.

Inngår du en skriftlig avtale med en seriøs rørlegger får du også dokumentasjon på hele jobben. Og du får garanti. I tillegg har du loven på din side hvis det mot formodning skulle oppstå problemer i etterkant. Dette kan du for øvrig lese mer om i artikkelen til min VB kollega Petter Soma hos Forus Rør; Hvilke lover og regler når du skal rehabilitere eller bygge nytt bad?

Har du planer om å rehabilitere eller pusse opp badet ditt? Ta gjerne kontakt med oss eller en av de øvrige VB bedriftene rundt omkring i landet! Velger du en VB Rørlegger kan du være trygg på at jobben blir ordentlig gjort og at badet blir tett. Garantert!

last ned huskeliste med ting du må tenke på når du skal pusse opp badet

*Dette gjelder priser og utstyr fra VB bedriften Aamodt VVS. Det er ikke nødvendigvis helt likt det andre VB bedrifter tilbyr.

Temaer: Oppussing av bad


Torbjørn Aamodt's photo

Av: Torbjørn Aamodt

Torbjørn Aamodt jobber som innkjøps- og markedssjef i VB Aamodt VVS i Søgne utenfor Kristiansand. Han startet som rørleggerlæring i 2000. Etter endt læretid tok han i 2003 svennebrev og fullførte mesterutdanningen i 2007. Han arbeider i administrasjonen med daglig ansvar for innkjøp, forsikringsjobber, servicejobber og markedsføring.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg