Norgesferie i år? Slik lager du sydenstemning i hagen og på hytta

Av Trude Bakken Henriksen 2. juli 2020

Viking-bad_utespa_VB_IMG_5474-web

Den norske sommeren kan være flott, og når værgudene smiler, er det lite som slår lange, lyse sommerkvelder. Likevel higer flere av oss etter følelsen vi får når vi drar sydover. Den egne stemningen. Har du lyst til å hente den hjem til deg? Her er noen tips!

Det blir norgesferie på mange denne sommeren. Trøsten for deg og alle andre som gjerne skulle vært ved Middelhavets strender, er at det går an å skape sydenfølelse og god feriestemning for små og store hjemme i egen hage også. Eller på hytta, eller balkongen, for den saks skyld.

Utendørs massasjebad 

For mange er det nettopp det å kunne ta et varmt bad, som betyr noe for å få den gode feriefølelsen. Det kan et utendørs massasjebad fikse. Uansett vær og temperatur. Et slikt bad byr dessuten på mer enn varmt vann. Som morsomme, boblende opplevelser for hele familien og avslappende alenetid med helsebringende massasje. Og hvem kunne ikke trenge litt beroligende vannterapi etter krevende koronamåneder hvor kroppen har blitt stiv av både hjemmekontor og bekymringer?VB_VikingBad-Viking-II-utespa-(25)

Full pakke: avslapning, moro og sydenstemning hjemme eller på hytta med utendørs massasjekar.

 

Forutsetninger for utendørs massasjebad

Hvis du skal ha et boblebad ute, er det imidlertid noen forutsetninger som må være på plass først. Her er de viktigste:

  • Karet må stå på en vannrett og jevn overflate som tåler en vekt på 500 kg per m²
  • Karet må ha fast strømtilkobling fra sikringsskapet med jordfeilbryter
  • Vanntilkobling er ikke nødvendig, men hageslangen må rekke bort for at du skal kunne fylle det med vann

Som regel kreves det ingen søknad for å sette opp et boblebad ute. Dette kan du imidlertid lese mer om på vikingbad.no.

Les også: Viktig å tenke på når du skal velge boblekar

Utedusj?

Utedusj Tine Witnes_Vikingbad_VB

Utedusj er praktisk når en har utespa. Foto: Tine Witnes

Men, tilbake til sydenstemningen - har du lyst på et skikkelig utespa? Da bør du går for utendørs dusj også. Oppfriskende på varme dager, og smart før en hopper i boblebadet.

 

Er du eller noen du kjenner praktisk anlagt, er det mye en kan gjøre selv.  Vanntilkobling  til dusj eller utekran kan en VB Rørlegger hjelpe deg med. Har du spørsmål om massasjebad, kan de sikkert svare på det også, eller du kan kontakte Vikingbad.

Les mer: Sommer i Norge: Legg varmtvann i utekrana

 

Grønne planter

VB_VikingBad-Viking-II-utespa-(36)Det skjer noe med kropp og sinn når en omgir seg med grønne vekster og blomstrende planter. I følge forskning gjør det oss mindre stresset. Så fyll opp terrassen eller balkongen med blomster, palmer og oliventrær.

Er du så heldig at du har egen hage, kan du bruke planter til å lage forskjellige soner. Forhåpentligvis får du ro i sjelen, ly for vinden og kanskje litt middelhavsstemning. I tillegg hindrer store planter innsyn. Ikke dumt, det heller.

Lys, musikk og varme

Det drøyer heldigvis før sommerkveldene blir mørke, men utelys bidrar definitivt til feriefølelsen, uansett. Undervannslys fra massasjebad og basseng gir magisk stemning. Heng opp lyslenker og vær raus med lykter. Og siden den norske sommeren også er uforutsigbar, er det lurt å en varmelampe på lur. I tillegg til myke pledd og store, deilige badehåndklær.

Forbinder du sommer og sol med spesiell musikk? Lag din egen spilleliste, eller last ned noe ferdig. Det finnes garantert.

Kjenner du at sydenstemningen kommer? Da gjenstår det bare å finne fram badetøyet, kjøpe inn eksotiske frukter og god mat og drikke som passer både store og små. Inviter til fest og lag tropiske opplevelser og glade ferieminner for familie, venner - og deg selv. Og som sagt, vil du vite mer om utendørs massasjebad, kontakt en VB Rørlegger, eller undertegnede i Vikingbad.

God sommer!

 


Trude Bakken Henriksen's photo

Av: Trude Bakken Henriksen

Trude Bakken Henriksen jobber som digitalmarkedsfører og leder for kundesenteret hos Viking bad. Trude er opptatt av å skape gode opplevelser for alle kunder og deler gjerne inspirasjon.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg