Interiørtrendene vi vil ha inn på baderommet i 2023!

Av Ann-Kristin Haugen Axelsson 7. april 2022

Baderomsmøbel Crown Open Box

Hjemmet er den viktigste arenaen i livene våre, og vil oppta oss enda mer i årene som kommer. Vi ønsker bærekraftige og holdbare løsninger som møter hverdagslivets behov og utfordringer. Og badet, der vi starter og avslutter dagen, får en enda større betydning i hjemmet. Les mer om interiørtrender som vil prege baderommene våre i 2023 – og årene som kommer.

Når det gjelder hva vi fokuserer på i boligene våre, har hagen og uterommet fortsatt sterk vekst. Hjemmekontoret har kommet for å bli, og digital hjemmetrening står på dagsorden. I løpet av de siste årene har også mange endret boligform, der noen har kjøpt seg hytte, og andre har kjøpt seg noe større eller mindre. Badet, der vi starter og avslutter dagen, har også nå fått en enda større betydning i hjemmet.

Livet ser kanskje annerledes ut nå, og med det også livsstilen vår. Så hvordan skal vi innrede hjemmene våre i 2023 og fremover, og hva forteller interiørtrendene oss?

BADEROMSTREND 2023: Crown servantskap 120 i heltre sort eik med Open-Box, og Edge glasservant matt sort fra Macro Design.

 

Interiørtrendene som passer perfekt på baderommet ditt

Holdbare hjem!

Vel så viktig som fargen på veggen er kvalitet og holdbarhet på produkter og materialer. Vi ønsker bærekraftige løsninger som sparer oss for både strøm og vann. Gjenbruk og flerbruk skaper kreative løsninger og gir boligen og interiøret særpreg og egenart.  

NRF4332395_3

NO TOUCH: Silhouet Touchless servantbatteri fra Damixa i børstet messing er et berøringsfritt servantbatteri med mulighet for manuell innstilling av temperatur og vannmengde. Børstet messing PVD overflate. 

Organisk formspråk       

Avrundede hjørner på møbler, bølgede speil, runde tepper, buede og twistede former vil fortsatt prege interiørbildet. Vi omgir oss med voluminøse møbler med et hint av 80/90 tallet. Naturlige materialer skaper harmoni og er en fin og myk kontrast til harde og kjølige overflater.

Inn med tekstil!

Tekstiler, tepper og gardiner bringer varme inn i boligen. Fra florlette silkeaktige stoffer til tyngre ullstoffer fyller de vinduer fra tak til gulv og gir varme til hjemmet. Lappeteknikken er tilbake og et etisk ønske om å bruke og ikke kaste rester. Tepper er ikke lengre bare å se på gulvet, veggtepper har nemlig fått en renessanse. Tekstiler har dessuten gode lydabsorberende egenskaper.  

Trender badet 2022          

ØKO: Håndkle i Classic-serien fra Zone holder formen, sin gode sugeevne, fargen og fyldigheten vask etter vask. 100 % Øko-Tex-sertifisert bomull, som kan vaskes på 60 °C. Se mer på VB.no.

Moderne minimalisme

Rikelig med lys og luft er utgangspunktet for en god atmosfære og beskriver en moderne og minimalistisk uttrykksform. Fargene og materialbruken vi kjenner fra tidligere trender innen minimalisme, fremstår nå som varmere, hvor rette linjer og harde kanter også her har blitt utfordret av buer og mykere former. Innredningen er sofistikert og nøyaktig utført. Antibakterielle overflater og berøringsfrie løsninger ønskes velkommen. 

Anno 1300 sandbeige Vedum VB

HARMONISK: I det harmoniske og lyse miljøet, Anno 1300 sandbeige fra Vedum, er både møbelfølelsen og oppbevaringsmulighetene maksimert. Møblenes avrundede hjørner og bein fanges opp i speilet for å forsterke rommets myke uttrykk. Skandinavisk enkelthet i form og farge. 

Maksimalisme og mønstermiks

I den andre enden av skalaen finner vi den yppigere stilen med mer av alt det gode. Bøker som igjen fyller hyller, ulike mønster som overlapper hverandre, gjenbruksmøbler og arvegods. Metaller, fyldige stoffer, samt planter og blomster som fyller hjemmet. Alt satt sammen i en rikholdig og herlig miks med plass til personlig utfoldelse.

VB20180016_1

FEELGOOD: Med inspirasjon fra naturen og varme jordfarger, slipper Variant Feelgood fra Fossbad naturen inn på badet og skaper en lun og god følelse. Møbelet som har ekte lærhåndtak leveres i alle Variant-størrelser og gir rom for mange muligheter. Se mer på VB.no.

Zen – en balansert livsstil

Et sted midt imellom er det også fint å være, i et avslappende og behagelig miljø. God helse er kilde til et godt liv. Det er tid til refleksjon, meditasjon, yoga og til å bli den beste utgaven av seg selv. Nøytrale og jordnære fargesammensetninger sørger for et harmonisk hjem, og materialene respekteres med sine naturlige farger, teksturer og kvaliteter. Et hjem med plass til både kunst og håndverk. Et ryddig rede der kontrastene balanseres møysommelig og det er akkurat passe nok av alt!

VB2022011_5

ZEN ZONE: Servanten Zone fra Vedum i bredden 1500 mm og hvitpigmentert eik gir miljøet et naturlig, ubehandlet uttrykk med sterk sanselighet. Et lyst og friskt miljø med nydelige taktile kvaliteter som gjør at det også føles varmt og innbydende. Sommen-speil i et nytt høyere format og sjenerøse skuffer med rikelig med lagring fullfører inntrykket.

Gjenbruk, merbruk og flerbruk!

Gjenbruk er definitivt trenden over alle trender! Det være seg interiør, eksteriør, mote eller livsstil. Vi har for alvor tatt innover oss at billig bruk og kast er ut, mens holdbart, kvalitet og gjenbruk er inn. Sirkulærøkonomi er på alle produsenter og designeres lepper og tvinger frem et mer bærekraftig forbruk, der materialer med sirkulære og gjenvinningsbare egenskaper er et absolutt. Dette er en megatrend som kommer til å ekspandere og bli sett på som en selvfølge i våre interiørvalg fremover. Og i takt med en elsket DIY-trend, som har pågått i mange år allerede, vil dette gi personlighet og inspirasjon i hjemmene våre. For å si det på en annen måte; alt som er arvet, kjøpt brukt eller som vil vare over forventet levetid vil være hjemmets pryd og stolthet.

Fargetrender for hjemmet i 2023

Farger er befriende og kan omforme et rom raskt, effektivt og miljøsmart. Før du velger farger er det viktig å tenke på hva rommet skal brukes til og hvilken stemning du ønsker. Malingen kan farge veggene, men også tak og lister blir flotte med de riktige sammensetningene. Rommet kan deles med ulike farger på ulike vegger, eller veggene kan males i hver sin farge og/eller ulike teksturer. De mørke fargene har lenge gjort seg gjeldene i interiøret, men vi ser nå en dreining mot de nordiske lyse, hvite og beige tonene. Lekne pasteller og frodige toner er for den som ønsker et energisk hjem, mens naturtonene skaper ro, harmoni og balanse. Den grønne fargen er igjen på fremmarsj i alle tenkelige valører. Fargetrendene fremover er derfor gavmilde, siden det handler om personlige valg og trivsel, kontra rett og galt!

Baderomsmøbel Big Taupe 160 Soft Matt

PUDDERROSA: BIG Taupe 160 Soft Matt fra Korsbakken er en eksklusiv serie med flotte detaljer og ekstra dyp skuff. Underskapet kan kombineres med benkeplate og bolleservant i tillegg til heldekkende servant. 

Ja, takk til mer tekstur!

Nordiske tresorter og den eksotiske bærekraftige bambusen er teksturer som vi kommer til å se mer av. Naturmaterialer som ull, lin og keramikk øker også i popularitet. Nye, resirkulerte materialer er spennende tilskudd – også i interiøret – og nye materialer og sammensetninger øker i rask takt. Mikrosement kommer for fullt og kan være et energi og kostnadssparende alternativ ved både rehabilitering og nybygg. 

Design uten navn - 2022-04-06T011255.677

TEKSTURMIKS: Variant40 80 Eik Struktur fra Foss Bad, har sort, matt håndtak, Wave porselensservant, Moon-speil med lys og varmefelt for antidugg.  Klassiske Alepposåpe fra Le Sultan D'alep, er kjent for å ha en meget god effekt på bl.a. tørr, atopisk, sensitiv & uren hud. Såpen er vegetabilsk og kan brukes av alle!

For mer inspirasjon og nyttige tips om interiør- og baderomstrender, følg oss på Instagram, Facebook og Pinterest  – eller besøk oss på VB.no! Hør også gjerne på podcasten "Bare Rør med Eli & Poppe" hvor jeg i episode 51 snakker enda mer om blant annet bad!

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Inspirasjon, Baderomstrender, 2022


Ann-Kristin Haugen Axelsson's photo

Av: Ann-Kristin Haugen Axelsson

Ann-Kristin Haugen Axelsson er VBs interiør- og retaildesigner. Hun jobber aktivt med utvikling av gode og inspirerende kjøpsopplevelser i VB-butikkene. I tillegg driver hun firmaet Lagom som alltid øyner rom for bedring i private så vel som offentlige rom. Hun har også erfaring som veileder og foreleser for Interiør og Retaildesign-studenter, samt arbeidet mange år i film-, TV- og reklamebransjen der hun utførte oppdrag i inn- og utland, som rekvisitt maker og med interiør.

Følg på LinkedIn

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg