Baderomsoppussing på budsjett

Av Petter Soma 7. februar 2019

VB_Baderomsoppussing-på-budsjett

Har du et begrenset budsjett, men har likevel lyst til å pusse opp badet? I denne artikkelen får du nyttige råd og tips om hvordan du kan kjøre oppussing på økonomiklasse.

Planlegg godt og involver rørlegger tidlig

Begynn alltid med å planlegge nøye! Det er flere oppgaver du fint kan gjøre selv for å spare penger, men du gjør lurt i å avklare med en fagperson før du går i gang. Hva skal gjøres – og hva må gjøres av rørlegger? En aldri så liten selvransakelse er også fornuftig: Hvilke oppgaver har du tid, kunnskaper og ferdigheter til å utføre på egen hånd?

Les også: Pusse opp badet – hva kan jeg gjøre selv?

Når du starter med å involvere en rørlegger får du også hjelp til å planlegge realistisk med utgangspunkt i midlene du har til rådighet. Har du et stramt budsjett, vil en rådgiver kanskje foreslå at du dropper flisene og at du velger baderomsutstyr med omhu.

Les mer: Tegn som tyder på at badet trenger en større oppussing

Må alt baderomsutstyret byttes ut?

Jeg regner med at du også vil prioritere å bytte ut det som MÅ byttes ut først? Har du for eksempel et toalett med sprekker som kan forårsake vannskader, er det ikke noe å lure på. Skaff et nytt før det blir lekkasje. Gulvinstallerte toalett er det rimeligste alternativet fordi installasjonen er mindre komplisert.

Vær nøye når du velger baderomsutstyr

Det finnes mye rimelig å få kjøpt og som fungerer bra. Men det er viktig at du sjekker produktbeskrivelsene – utstyret må være tilpasset norsk vann og vanntrykk. Gjør du ikke det, kan det billige kjøpet fort bli dyrt likevel, både i form av ødelagt utstyr og mulige lekkasjer.

Les mer: Kan rørlegger nekte å montere utstyr som jeg har kjøpt selv?

Kjøp brukt – eller på salg

Tåler du at oppussingen strekker ut litt i tid, klarer du kanskje å skaffe utstyret du trenger ved å benytte tilbud og kampanjer etter hvert som de dukker opp. Og er det trangt om lagringsplassen hjemme går det an å sjekke ut muligheter for senere levering. Eller spørre en venn som bor romsligere enn deg selv?

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe nytt utstyr heller. Finn.no eller andre nettsteder og bruktmarkeder kan ha akkurat det du trenger. 

Dropp flisene

Våtromsmaling, våtromsplater, vinylbelegg. Alternativene til fliser er mange og sluttresultatet kan bli vel så fint som med fliser. Det du skal være oppmerksom på er at malte vegger på bad er mindre holdbare enn fliser.

Innhent flere tilbud

Hvis noen skal utføre jobben for deg er det alltid lurt å be om pris fra flere. På den måten kan du sammenligne både priser og produkter. I tillegg bør du sjekke ut kompetansen til de som skal hjelpe deg med jobben. Jobber de for eksempel etter våtromsnormen? Hvis ikke, kan det også gjøre oppussingen dyr på sikt.

Tettpå er et tiltak fra Skatteetaten og samarbeidspartnere, for å hjelpe deg med å finne seriøse håndverkere. På siden finner du også flere gode råd til oppussingsarbeidet og samarbeidet med den innleide arbeidskraften.

Ikke glem våtromsnormen!

Blir badet pusset opp i henhold til kravene i byggebransjens våtromsnorm, kan du være trygg på at alt arbeid tilfredsstiller lover og forskrifter. Ikke minst, er det en garanti for at badet ditt får en lengst mulig levetid. Et bad som kan leve lenge får du sjelden med kortsiktige løsninger. Noen ganger kan det derfor være lurt å vente og spare hvis det er det som må til.

Uansett hva du velger, har du forhåpentligvis fått noen innspill til hva du kan gjøre for å holde kostnadene nede når du skal pusse opp badet. Ta gjerne kontakt med en VB Rørlegger for å høre mer om hva vi kan hjelpe deg med.

Lykke til med oppussingen! Og du, vil du ha flere råd? Vi har en egen temaside om bad hvor vi deler tips og råd helt fra du skal begynne å planlegge bad, til det er ferdig, klart til bruk. 

Last ned huskeliste i PDF-format Dette må du tenke på når  du skal pusse opp badet

Temaer: Prosjekt, Oppussing av bad


Petter Soma's photo

Av: Petter Soma

Petter Soma jobber som butikk- og markedsleder og HMS-ansvarlig hos VB Forus Rør AS. Han begynte som rørlegger hos Forus Rør i 1994 og ble butikkleder i 1997. Siden da har Petter jobbet mot både proff- og privatmarkedet med alt fra servicearbeider til større prosjekter.

Epost

Webside

Relaterte innlegg

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg