Veien til nytt bad: Slik kan du virkeliggjøre drømmen

Av Gro Bjørnstad 25. juni 2020

VB_Veto-Rør_sort-dusj-på-lekkert-bad-med-hotellfølelse

Når en skal ha nytt bad er det mange ting å tenke på. Hvilken stil, hvilke farger? Hva med budsjettet? Er drømmen realiserbar? Mange er usikre på hva de skal velge i jungelen av alternativer når det kommer til baderomsmøbler. Samtidig er det noen som vet nøyaktig hva de vil ha. Som den kunden som kom inn døren på kontoret vårt en dag.

Inspirasjon fra reiser og Pinterest

Kunden ønsket å lage bad i et rom som hadde stått tomt lenge, og hun visste akkurat hvordan hun ville ha det. Vedkommende har en jobb som medfører en del reising, og hun hadde derfor sanket interiørideer på hoteller og andre steder. I tillegg hadde hun hentet mye inspirasjon på Pinterest.

Etter befaring tegnet vi badet, slik at både hun og vi fikk se plasseringen av de møblene hun ville ha. Deretter fant vi produkter som matchet ønskene hennes når det gjaldt baderomsmøbler og tilbehør. 

Baderomsmøbel med rundt speil-1

Sort og matt servant-1

Det ble innbyggingsarmatur både i dusjen og over servanten, dusjhjørne med sprosser, avlang servant på benkeplate og et rundt, stort speil med lys. Det meste i sort, inkludert vifte og downlights-belysningen i taket.

Resultatet ble et fantastisk flott bad, som både utførende rørlegger, snekker, flislegger, elektriker, og ikke minst kunden selv, kan være veldig stolt av.

Denne kunden visste godt hva hun ville ha, og veien til nytt bad ble derfor ganske kort. En viktig del av jobben vår i dette oppdraget, ble å finne produktene som passet til det hun drømte om. 

Se produktene i denne artikkelen: Fra roterom til lekkert bad med hotellfølelse.

Men, som jeg nevnte innledningsvis, det kan være mange usikkerhetsmomenter knyttet til det å skaffe seg et nytt bad, og veien kan av og til bli litt lenger. Her er noen råd om hvordan du bør gå fram for kortest mulig vei til mål:

Å planlegge veien til nytt bad

Begynn gjerne som kunden jeg beskrev over, og samle inspirasjon fra kilder rundt deg. Ta kontakt med en VB Rørlegger og avtal en befaring. Da kan vi se på løsninger sammen, og komme med råd.

Mange av rørleggerbedriftene samarbeider med snekker, flislegger og elektriker, slik at du kan få en totalpris. Det har også en praktisk fordel.

Det er mye som skal avtales og samarbeides om når et nytt bad skal bygges. For en privatperson kan det være veldig vanskelig å skulle administrere en slik jobb selv. Planleggingen er veldig viktig, slik at alle avgjørelser er tatt når arbeidet starter, som blant annet:

  • Plassering av baderomsutstyr
  • Vanlige kraner eller innbygging?
  • Krom eller farge?
  • Vanlig sluk eller designsluk?
  • Størrelse på dusjhjørnet – viktig for flisarbeidet    
  • Hvordan skal flisene se ut?
  • Baderomsinnredning og farge?   

Da er det fint å ha en rørlegger som kan komme med forslag. De vet også forskjell på god og dårlig kvalitet. Det betyr mye når du skal ha et bad du kan være fornøyd med i mange år framover.

Og du, til slutt. Sørg for dokumentasjon. I VB leverer vi dokumentasjon gjennom VB Smart med rapporter, produktinformasjon, bilder og sluttdokumentasjon. Alt blir lagt i Boligmappa på nett, slik at det til enhver tid er tilgjengelig for dem som bor i boligen. Krav til dokumentasjon er i dag mye strengere enn før, og det gir oss alle en trygghet.

Vil du forresten vite mer om å planlegge nytt bad? Last ned e-boken vår og besøk oss gjerne på vb.no for mer inspirasjon!

last ned e-bok for planlegging av nytt bad

Temaer: Planlegge bad, Inspirasjon


Gro Bjørnstad's photo

Av: Gro Bjørnstad

Gro har jobbet i VB Veto Rør i Gjerdrum siden starten i 2006. VB Veto Rør er en liten rørleggerbedrift med veldig varierte arbeidsoppgaver, deriblant mye rehabilitering av bad, kjøkken og vaskerom. Gro er ansvarlig for alt det daglige kontorarbeidet, og lager i tillegg forslag på gode løsninger og innredninger til bad og vaskerom for kunder. Hun er opptatt av at det skal være praktisk, samtidig som det er viktig at resultatet ser bra ut.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg