Hva gjør du når sprinkleranlegget ditt mangler dokumentasjon?

Av Kenneth Nilsen Fagerlid 22. mai 2020

Vi får av og til henvendelser fra byggeiere, både kommunale og private, som har oppdaget at de ikke har dokumentasjon på sprinkleranlegget i bygget. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du går fram hvis dette mangler i ditt bygg.

Les mer ›

Temaer: Dokumentasjon, Kontroll av sprinkleranlegg

Sprinkleranlegg: Service er ikke det samme som kontroll!

Av Svein Heggebø 24. oktober 2019

Mange eiendomsbesittere engasjerer rørleggere for å holde oppsyn med sprinkleranlegget i bygget sitt og tror at alt er i skjønneste orden. Noe det dessverre ikke alltid er hvis hverken rørlegger eller byggeier kjenner regelverket godt nok. Her er en oppklaring på forskjellen mellom sprinklerservice og kontroll, og om hvem som kan gjøre hva.

Les mer ›

Temaer: Kontroll av sprinkleranlegg, Service- og vedlikeholdsavtaler

Veldig mange sprinkleranlegg har ikke hatt lovpålagt kontroll

Av Svein Heggebø 15. mars 2018

Når ble sprinkleranlegget i bygget ditt kontrollert sist? Jeg håper du kan svare at det er mindre enn et år siden. Veldig mange sprinkleranlegg får nemlig ikke lovpålagt årlig kontroll. Og mer enn halvparten av anleggene har aldri blitt kontrollert i det hele tatt. I denne artikkelen kan du lese om hva som kan skje hvis du dropper kontrollen, og hvilke lovkrav du må være kjent med.

Les mer ›

Temaer: Sprinkleranlegg, Kontroll av sprinkleranlegg

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Proff.
Besøk VB Bloggen Privat ›

Siste innlegg

Temaer

Se alle