Luktproblem på badet: Slik blir du kvitt det!

Av Camilla Vegge Svendsen 3. mars 2022

lukter vondt på badet og i sluken

Sliter du med luktproblem på badet? Ikke fortvil – hvis lukten kommer fra sluket, kan problemet løses ganske enkelt. Få med deg hvordan i denne artikkelen.

Vi er nok mange som har opplevd det. En slående vond lukt som når nesen så fort du åpner døren til badet. Kanskje har du erfart det etter å ha kommet hjem fra en deilig, lang vinter- eller sommerferie, en helgetur, eller når du endelig har kommet deg opp på hytta som ikke har blitt brukt like mye som du hadde tenkt. I slike tilfeller oppstår det gjerne dårlig lukt. 

Vannlåsen tørker ut

Hvis du opplever ubehagelig lukt på baderommet kan det være fra sluket. Årsaken er ofte at sluket ikke har fått den vanlige tilførselen av fuktighet som det pleier. Vannlåsen, en innsats i sluket ditt, tørker nemlig ut hvis dusjen ikke blir brukt ofte nok. Da oppstår det lukt fra avløpet som sluket vanligvis leder vann til. Men, dette kan forebygges!

Unngå kjemikalier

Mange vegrer seg for å ta en titt for å se hva som skjuler seg under risten, ofte også med god grunn. Er du imidlertid nøye med renhold av sluket kan dette være én suksessfaktor. Husk bare å være kritisk til hva du benytter når du renser avløpet. Du har sikkert hørt tips om å bruke sterke rengjøringsmidler som alternative avløpsåpnere – det er nok ikke rørleggeren helt enig i. Så langt det er mulig bør du unngå å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda. Slike produkter kan skade plastrør og pakninger, og er heller ikke bra for miljøet. Velg derfor biologiske rensemidler som er skånsomme mot rørene.

Les mer: Vasker du badet ditt feil?

Problemløseren

Holder du sluket rent ved å fjerne hår og smuss jevnlig, vil det hjelpe mye på luktproblemene i det daglige. Men hvis alt vannet forsvinner fra vannlåsen, vil det alltid oppstå noe lukt. En god løsning på problemet er å installere en vannlås som hindrer lukt, som for eksempel NOOD fra Purus. Det er en fjæropphengt vannlås som åpnes når vannet når en viss mengde, og lukkes når vannet avtar.

NOOD-vannlås-fra-Purus

Med en slik lås blir det aldri lukt fra avløpet, og du kan med god samvittighet sette snuten mot nye spennende reisemål når sommerferien melder sin ankomst. Og skal du på hytta som har stått tom en stund, blir det kjekt å komme dit også. Produktet finnes til diverse tradisjonelle sluk, og leveres som standard til Purus designsluk. Har du lyst, kan du ta en titt på denne filmen om Nood-vannlåsen:

Les også: Slukrenne, veggsluk, hjørnesluk, designsluk? Velg rett sluk på badet! 

Avslutningsvis er det viktig å nevne at hvis det lukter selv om dusjen er i bruk daglig og tipsene ovenfor er testet ut, kan det være et tegn på at noe ikke er som det skal være. Da bør du kontakte nærmeste VB Rørlegger!

New call-to-action

Temaer: Helse, sikkerhet og velvære


Camilla Vegge Svendsen's photo

Av: Camilla Vegge Svendsen

Camilla V. Svendsen jobber i Purus Joti hvor hun har vært siden 2014. Til daglig er hun en del av en markedsavdeling bestående av 3 personer. Hun har en bachelor i markedsføring, og blir engasjert av god, kreativ kommunikasjon, samt gode kundeopplevelser.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

New Call-to-action

Siste innlegg