Inspirasjon: Slik gjør du badet klart til jul

Av Ellinor Lund 20. desember 2017

VB_Gjør badet klart for jul-593154-edited.jpg

Få ting skaper mer julestemning enn å pynte juletre, lage julebakst eller pakke inn gaver. Men hva med badet? Det fortjener vel også en dæsj julemagi? Det er jo tross alt her mange late og deilige julemorgener starter. Her er våre tips for god jul på badet!

Julemagien kommer dessverre sjelden helt av seg selv. Vi må trå til litt for å skape den. Og det starter gjerne med rydding.

1. Rydd

I hverdagen er det lettvint å ha ting som tannbørster, badevekt og skittentøyskurv stående fremme på badet, men venter du besøk kan det være lurt å rydde vekk slike gjenstander. Da vil badet ditt virke både større, renere og mer innbydende. Når det er gjort, er du ett skritt nærmere julemagien! Neste oppgave: Vask.

2. Vask på riktig måte 
Vasking er for mange den aller kjedeligste delen av juleforberedelsene, men det må altså gjøres. Et  bad som roper etter vask inviterer ikke akkurat til gledelig feststemning, gjør det vel? Og selv om de aller fleste har vasket bad mer enn et par ganger, så har alle godt av en repetisjon på riktig vaskemetode. Det er nemlig mulig å gjøre feil her også.

Dusj og badekar

Ikke bli fristet til å gå løs med skuremidler selv om det er jul. Hold deg til myk klut og mildt rengjøringsmiddel. Sterke vaskemidler kan ødelegge over tid, og jeg regner med at du ønsker å beholde badet ditt pent så lenge som mulig. 

Toalettet

Når turen kommer til toalettet, bør du begynne med å helle litt vaskemiddel i toalettskålen. Deretter vasker du toalettet. Start med de  reneste delene og avslutt med doskålen. Unngå å bruke WC-blokker. De har lett for å falle ned i toalettet og skape unødig trøbbel i form at tette rør. Og det vil du vel ikke ha i julen? Putt heller en tablett i sisternen hvis du har et toalett med en slik løsning.

Flisene

Gulvet skal selvfølgelig også ha en omgang. Ikke bruk eddik eller skuremiddel hvis du har fliser. Da kan du risikere at flisene blir både ripete og misfargede. Det er mykt og mildt som gjelder her også. Og dropp grønnsåpen på badet. Selv om det gir god lukt, gir det også ekstra god grobunn for sopp og bakterier. 

Sluk og vannlås

Er du først i gang med storrengjøring kan du like gjerne rense sluk og vannlås, i hvert fall hvis du ser at tiden strekker til. Dette bør uansett gjøres minst en gang i året, så hvorfor ikke nå? (Men da bør du ta gulvvasken til slutt).

Vil du lese mer om hvordan du bør vaske badet riktig kan du kikke på denne artikkelen: Vasker du badet ditt feil? 

3. Pynt du kan lage selv

Så kommer vi endelig til det som er gøy: pynting. Interiørbutikkene har mye å by på, men er du kreativt anlagt kan du gjøre opplevelsen mer personlig ved å lage pynten selv. Her er noen forslag:

Grønn krans på badet.jpg

Blomster og natur

Granbar, mose og kongler byr definitivt på julestemning. Og her finnes det mange alternativer. Du kan gå for eksempel gå for den rustikke versjonen og dandere en bukett granbar i et Norgesglass, eller kanskje henge en mer klassisk julekrans over toalettet?

Toalettpapir og julemagi

Og hvem sa at toalettpapir ikke kan brukes til pynt eller bidra til julestemning? Dekorer toalettpapiret med silkebånd, granbar og humoristisk tekst. Det er enkelt, billig og kommer definitivt til å overraske gjestene, og glede de minste. Enkel julemagi, rett og slett. I tillegg kan toalettrullene bidra til å spre godlukt på badet. Du trenger bare dryppe noen dråper duftolje i pappkjernen av toalettrullen. Og vipps, så vil godlukten spre seg hver gang papiret er i bruk. 

Jul_VB_Bruk dorullene som pynt på badet.jpg

Dusjforheng

Har du dusjforheng har du enda en gylden mulighet til å lage ordentlig julestemning på badet. Du kan selvfølgelig kjøpe et forheng med julemotiv, men er du i det kreative hjørnet kan du henge dekorative julekuler i ulike lengder. Eller hva med å pynte med litt misteltein på kanten av badekaret?

Speil

Speilet kan også pyntes. Det kan være alt fra å spraye frost i hjørnene til å lage intrikate figurer. Inkluder gjerne en hyggelig hilsen. Det gleder både liten og stor.

 Og du, ikke glem at det viktigste med julen er å ta seg tid til de du er glad i!

Psst! Har du lyst på mer inspirasjon om bad, interiør, vann og varme? Besøk oss på vb.no!

Vil du unngå vannskader i jula, kan det være lurt å laste ned denne sjekklisten også:New call-to-action 

Link til bilder:

http://lovegrowswild.com/2016/11/farmhouse-christmas-entryway/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/xRfGy+(love+grows+wild

 

 

Temaer: Inspirasjon


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Last ned: #DIY - Hvordan unngå vannskader

Siste innlegg