Gjør sommeren bedre med disse 5 smarte vanninstallasjonene

Av Ellinor Lund 29. mai 2018

Hansa Oras armatur_NRF4200164_2-064559-edited

Ingen sommer uten vann, enten i form av friskt badevann i sjøen eller som ammunisjon i ungenes vannpistoler. Men hadde det ikke vært spennende å gjøre litt ekstra ut av vanninstallasjonene dine i sommer? Her er våre forslag til stilige smartløsninger som er verdt å sjekke ut, noen enkle og noen litt mer kompliserte og kostbare.

Luktfritt toalett

Luktene som oppstår på et toalett er som oftest lite hyggelige. Mange velger derfor å dandere toalettet med duftlys, oljer og sprayer. Noen av disse løsningene er hverken helsefremmende eller bra for miljøet, så hva med å la toalettet ta seg av lukten selv?

Geberit har utviklet DuoFresh innbygningssisterne, med integrert teknologi som klarer å suge luften direkte ut fra toalettskålen og rense den i et kullfilter. Det betyr at du vil få frisk luft på toalettet til enhver tid.

Les også: Dusjtoalett - den nye våte drømmen for folk flest?

Berøringsfritt servantbatteri

Berøringsfrie servantbatterier er ingen teknologisk nyhet, men allikevel er de fortsatt mest benyttet på offentlige bad og toalett, og heller en sjeldenhet i private hjem. Det synes jeg er litt rart når teknologien både gjør håndvasken mer hygienisk og kan spare husstanden for masse vann. Dessuten gir berøringsfrie servantbatterier badet et mer moderne, stilrent uttrykk.
Et godt eksempel å sjekke ut er servantbatteriet fra Grohe, Eurosmart Cosmopolitan E.

Forfriskende massasjebad

Dersom du er glad i boblebad, spa og luksus treffer du blink hvis du installerer et utendørs massasjebad. De varme boblene inspirerer til ro og velvære sommer som vinter. I tillegg kan den varme vannstrømmen være helsebringende for mange fordi de lindrer såre muskler og ledd og øker forbrenningen og blodsirkulasjonen.

Her anbefaler vi massasjebadene til VikingBad. De er alle klargjort for WiFi, slik at du kan kontrollere funksjonene til utebadet uavhengig av hvor du er (så sant du har internett-dekning selvfølgelig). Da kan du for eksempel skru på varmen på vei til hytta slik at det står klart til du kommer frem.

Høyttaler-badekar

Enkelte synes ikke et spabad er helt komplett uten litt avslappende stemningsmusikk, men det er klart at fuktighet og elektronikk ikke alltid går hånd i hånd. Hva gjør man da? Jo man benytter seg av ViSound fra Villeroy og Boch, som kan kobles til alle standard badekar. Systemet inkluderer fire vibrasjonstransduser og en forsterker med Bluetooth-mottaker.

Så da er det bare å koble opp telefonen din og fylle badekaret med både varmtvann og favorittmusikken din. Snakk om å ta et musikalsk bad! 

Les også: Sans for smart teknologi og god lyd? Da bør du ha dette på badet

Smart sirkulasjonspumpe

Vannbårent klimaanlegg sørger for godt inneklima selv under sommerens hetetokter, men vannet i klimaanlegget kommer ikke langt uten en sirkulasjonspumpe. Den faller under listen av tekniske duppeditter som har betydning for god hjemmekomfort, men som vi vier lite tid og oppmerksomhet til. Det kan bli dyrt, for visste du at en gammel sirkulasjonspumpe står for mellom 10 og 15 prosent av energiforbruket til en gjennomsnittlig bolig?

Derfor vil en investering i den nye sirkulasjonspumpen Stratos Maxo fra Wilo raskt betale seg inn igjen. Dette er verdens første smartpumpe som med Bluetooth kan kobles til mobile enheter og integreres i andre smartsystemer. Pumpen er helt stillegående og imøtekommer markedets krav til funksjonalitet, ytelse og driftsøkonomi.

Håper dette ga deg inspirasjon til å integrere noen smarte vanninstallasjoner i ditt hjem. Har du spørsmål eller innspill kan du legge igjen en kommentar eller kontakte din lokale rørlegger. Snuser du på muligheten om å gjøre en større oppussing av badet kan du kikke på guiden vi har skrevet om temaet.

Du kan også lese mer om spa, inspirasjon og velvære på vb.no!

New Call-to-action

Temaer: Bad, Miljøvennlig varme og energitiltak, Helse, sikkerhet og velvære


Ellinor Lund's photo

Av: Ellinor Lund

Ellinor Lund har vært i rørleggerbransjen mange år, og jobber som butikkansvarlig hos VB Brændes rørleggerforretning i Volda. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av interiør og trender, liker Ellinor svært godt å tegne bad. En stor del av jobben hennes består i å finne gode baderomsløsninger for kundene.

Epost

Webside

Hei! VB Bloggen er stedet for tips og råd, spennende nyheter og nye trender for alle som trenger litt energi, vann og varme. Våre kunnskapsrike fagfolk og gjesteskribenter deler smarte løsninger og nyttige artikler med deg om noe av det viktigste vi har: vann, varme og energi.

Du er nå på VB Bloggen Privat.
Besøk
VB Bloggen Proff ›

Last ned sjekkliste: Forebygg vannskader i borettslag og sameier

Siste innlegg